bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvacet gólů jsem chtěl. Je pěkné splnit si osobní cíl, těší Radima Vrbatu

7. dubna 2017, 14:00

Jiří Lacina

Před sezónou to málem vypadalo, že v NHL skončí. V pětatřiceti letech se zdálo, že je za zenitem. Ve Vancouveru v minulé sezóně odehrál jen 63 zápasů, v nichž dal 13 branek a přidal 14 asistencí. V plus minus bodech patřil s vizitkou -30 k nejhorším hráčům v lize.

Když už se zdálo, že si bude muset hledat angažmá v Evropě, dostal nabídku roční smlouvy z Arizony, kde v minulosti dlouho působil. Známé prostředí ulehčilo rozhodování, jestli má smysl zůstávat ještě s rodinou v Americe. Dnes Radim Vrbata určitě nelituje, že si kariéru v NHL prodloužil. S 55 body je obklopen mladými talentovanými borci nejproduktivnějším hráčem Coyotes.

Ve čtvrtek přispěl dvěma zásahy k vítězství nad svým bývalým týmem, Vancouver nestačil v Glendale na Arizonu v poměru 3:4. Vrbata vstřelil druhý a vítězný čtvrtý gól domácích a zarovnal tak svůj gólový účet na dvacet. V samém závěru základní části je nejen nejproduktivnějším hráčem Kojotů, je také jejich nejlepším střelcem (20) a nejlepším nahrávačem (35). Ve všech statistikách vede s poměrně slušným náskokem.

„Bylo to něco, v co jsem po sedmnáctém nebo osmnáctém gólu doufal a jsem rád, že na to nemusím myslet v posledním zápase (Arizona končí sezónu v sobotu doma s Minnesotou),“ přiznal bez obalu Vrbata. „Nebyla to zrovna sezóna, jakou jsme chtěli, ale je pěkné splnit si osobní cíl.“

Souboj Arizony s Vancouverem byl nefalšovaným zápasem „útěchy“. Oba týmy jsou přikovaní ke dnu Pacifické divize a nebýt naprosto zoufalého Colorada v Centrální divizi, byly by i úplně nejhoršími celky Západní konference. Čtvrteční výhra Kojoty aspoň odlepila ode dna divize, kam spadl právě poražený Vancouver.

Domácí udeřili ve druhé třetině. Po vyrovnané první herní části, která skončila 1:1, navýšili v prostřední dvacetiminutovce skóre hned třikrát. Dvakrát se trefil Vrbata. Hosté v závěrečném dějství snížili až na 4:3, víc už ale s výsledkem udělat nedokázali. Pro Vrbatu, vyhlášeného první hvězdou večera, měl úspěch nad Canucks nepochybně pikantní příchuť.

„Je to dokonalý profesionál, hrál za nás letos opravdu dobře,“ pochválil českého veterána trenér Dave Tippett. „Proti bývalému týmu se chtěl určitě vytáhnout. Sezónu chtěl zakončit co nejlépe.“

Vrbata koučův předpoklad potvrdil. „Léto chcete začínat s co nejlepším pocitem. Chcete vědět, že můžete další sezónu začít zase vítězně. Už není moc o co hrát, je tady ale hodně chlapů, kteří se chtějí zlepšovat. Je tu hodně chlapů, co bojují o kontrakty. Poslední dva měsíce jsme odehráli pár dobrých zápasů.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.