bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvacítka hráčů z draftu už má smlouvu. Kdo podepsal a kdo ještě čeká?

14. srpna 2018, 11:30

Jakub Hromada

Většina nejlepších hráčů ihned po draftu podepisuje, někdy to bývá po úvodním kempu. Z první desítky již má vstupní kontrakt v kapse hned osm hráčů, jako poslední z nejlepší pětice podepsal Brady Tkachuk.

Dva hráči tak na smlouvu stále čekají. Prvním je celková sedmička draftu Quinn Hughes, jenž doplatil na potřeby klubů, a nedostal se proto do TOP 5. Týmy Montrealu a Arizony totiž toužily po posílení středu svých útoků a vzaly Kotkaniemiho, respektive Haytona. 

Rodák z Orlanda tak nakonec skončil u Canucks, kde s ním úplně nepočítali, a tak nějak jim přistál přímo do klína. „Velmi jsme ho chtěli, ale nepočítali jsme s tím, že na nás ještě zbyde. Skvěle zapadá do naší skupiny,“ pochvaloval si svou volbu GM Vancouveru Jim Benning. 

Se smlouvou si ale dělat starosti ještě nemusí. Po dohodě s vedením se rozhodl ještě rok zůstat v Michiganu, kde hraje se staršími hráči univerzitní ligu. Ta ho skvěle připraví na NHL a za rok podepíše nováčkovský kontrakt a zapadne do obrany Kosatek. 

Tím druhým bez smlouvy z nejlepší draftované desítky je Rus Vitalij Kravcov. Měl na řadu přijít až ve druhé desítce, nakonec ale upoutal pozornost Rangers natolik, že si ho vybrali z devátého místa. Konkrétně se o to postaraly jeho výkony v play-off KHL, kde si v dresu Čeljabinsku v šestnácti zápasech připsal hned jedenáct bodů. 

V Rusku zůstane minimálně ještě jednu sezónu, s Traktorem má platnou smlouvu do jejího konce. On sám se poté odchodu do zámoří nebrání, ale neočekává se, že bude po roce připraven na nejlepší ligu světa. Další potenciální destinací je tak kanadská juniorka, nebo AHL.

Naopak se smlouvou se již může chlubit 141. muž draftu, Bělorus Jegor Šarangovič. Má za sebou již dva seniorské šampionáty, na draft se dostal ale až ve svých dvaceti letech. V pátém kole si ho vybralo New Jersey, se kterým podepsal o necelý měsíc později tříletou nováčkovskou smlouvu.

Na rozdíl od Kravcova nemusí zůstat v KHL, kde doposud hrával za Dinamo Minsk, a rovnou se může přesunout za moře. Příští sezónu odehraje na farmě v Binghamtonu.

Velkým podpisovým překvapením se stal i český gólman Jakub Škarek. Aktuálně je to zatím jediný brankář z draftu se smlouvou v NHL, 4. července se dohodl s New Yorkem Islanders. 

"Jsem velice pyšný a nadšený, že jsem podepsal svůj první kontrakt v NHL s Islanders," napsal Škarek po podpisu na svůj instagram.

Nad jeho budoucností ale stále visí otazník. Nikdo nepochybuje o jeho kvalitách, které jistě má, nicméně na větších mezinárodních akcích se mu ale nikdy nedařilo, výjimkou byl Hlinkův Memoriál, na kterém vychytal zlato.

Od mala chytal za starší kategorie, v sedmnácti letech debutoval v extralize v dresu Sparty a hned vychytal nulu. Nyní se rozhodl opustit Jihlavu a zamířil na sever do Finska, kde se dohodl s Pelicans.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.