bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvě noční utkání: Toronto hostí St. Louis, na led Columbusu pak zavítá Buffalo

7. října 2019, 20:35

Matěj Hodoval

Začátek nového týdne vám může zpříjemnit dávka zámořské National Hockey League. V noci z pondělí na úterý půjdou do akce shodně v jednu hodinu ranní čtyři mužstva. Atraktivitou září duel Toronta se St. Louis, na druhém stadionu pak přivítá Columbus dosud neporažené Buffalo.

01:00 Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues

Souboj těžkých vah.

Toronto sice vloni vypadlo už v 1. kole vyřazovací části, nicméně o síle jeho kádru není pochyb. Před začátkem soutěže stihl generální manažer Kyle Dubas se svými spolupracovníky hlavní úkol – podepsat mladé talenty v čele s Mitchellem Marnerem. K tomu navíc vyztužil díky vyměne za Tysona Barrieho i zadní řady.

A vstup do sezony nasvědčuje tomu, že i letos chtějí Maple Leafs patřit mezi nejžhavější uchazeče o Stanley Cup. Svěřenci Mikea Babcocka nejprve porazili Ottawu na domácím ledě poměrem 5:3, vítězství 4:1 si pak odvezli z Columbusu a v zatím posledním klání si na své konto připsali bod, s Montrealem totiž padli 5:6 po samostatných nájezdech.

Udržet šampiony pohromadě. Blues po historickém triumfu v play-off Stanleyova poháru měli v mimosezonním období v plánu především udržet co největší část mužstva. Nové kontrakty tak mají v kapse hrdina Jordan Binnington, Brayden Schenn, Ivan Barbašev či trenér Craig Berube. Zvučnou posilou pro tým ze St. Louis se stal Justin Faulk, za něhož poslali Bluesmani do Caroliny Joela Edmundsona a mladičkého Dominika Bokka.

Dosud nastoupili obhájci nejcennější trofeje do dvou zápasů s bilancí jedné prohry v prodloužení (2:3pp s Washingtonem) a jedné výhry (3:2 s Dallasem). Nahlas o sobě dává vědět dvojice útočníků – Sammy Blais zatím nastřádal dva góly a jednu asistenci, jeho zkušenější kolega Ryan O'Reilly se zase blýskl třemi nahrávkami. 

01:00 Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 

Zůstane Buffalo stoprocentní i po návštěvě Nationwide Areny?

Riskantní tah nevyšel. Columbus vsadil na jednu kartu, úspěch ve vyřazovací části to však nepřineslo, a tak došlo na nejhorší noční můry všech fanoušků. Klub v létě opustili Sergej Bobrovskij, Artěmij Panarin, Matt Duchene a další. Na druhou stranu nepřišla dostatečná náhrada, Blue Jackets získali pouze Gustava Nyquista.

Podle toho také vypadá start nového ročníku. Za dva duely vsítili Modrokabátníci jen tři góly, co je ovšem horší je počet inkasovaných branek, jenž se rovná číslu jedenáct. Prohru tak celek z Ohia musel protrpět proti Torontu (1:4) a také na ledě Pittsburghu, kde schytal debakl 2:7.

Pro Buffalo bylo léto mnohem příjemnější. Sabres si pojistili forvarda Jeffa Skinnera a získali další známé jméno do ofenzívy – Marcuse Johanssona. Počítáme-li, že Šavlím by měli výrazně přispět také mladíci, kteří si již NHL vyzkoušeli, mohl by na příznivce čekat velmi zajímavý rok.

Úvod zatím vychází Buffalo perfektně. Po dvou odehraných kláních mají Sabres na kontě čtyři body. Nejprve se mohli radovat z výsledku 3:1 na ledě Tučňáků, načež ve velké pohodě hrající Šavle rozstřílely New Jersey poměrem 7:2.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.