bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvorak se s Coyotes dohodl na nové smlouvě. Během šesti let si přijde celkem na 26,7 milionů

10. srpna 2018, 16:00

Jiří Sameš

Ve čtvrtek 9. srpna oznámili Arizona Coyotes podpis šestileté smlouvy s Christianem Dvorakem. Na jejím základě si dvaadvacetiletý útočník vydělá celkem 26,7 milionů dolarů, tedy 4,45 milionů dolarů ročně.

„Z podpisu dlouhodobé smlouvy s Christianem jsme velmi potěšeni. Je vysoce talentovaným, spolehlivým two-way centrem, který se každým rokem neustále zlepšuje. V budoucnosti pro nás bude klíčovaným hráčem. Jsme nadšení, že s námi stráví dalších sedm sezon,“ uvádí v klubovém prohlášení generální manažer Coyotes, John Chayka.

„Pokud v týmu máte kvalitního středního útočníka, pak je vaším cílem udržet jej dlouhodobě. Christian tu zatím odvádí velmi dobrou práci. Můžeme ho použít do jakékoliv herní situace,“ doplňuje ještě Chayka.

Nově podepsaná šestiletá smlouva ale začne Dvorakovi platit až od sezony 2019/2020. Do vypršení současné nováčkovské smlouvy totiž zbývá mladému Američanovi ještě jeden rok.

Dvorak si připsal v uplynulé sezoně v 78 zápasech za 15 branek a 22 asistencí celkem 37 kanadských bodů. Oproti svému premiérovému ročníku v nejlepší hokejové lize světa si polepšil o čtyři body.

„Jsem velmi rád, že jsem měl možnost podepsat s Coyotes dlouhodobou smlouvu. Máme skvělý mladý tým a budoucnost pro nás vypadá slibně. Moc se mi tu líbí, takže jsem nadšený, že budu Kojotem příštích sedm let,“ uvedl rodák ze státu Illinois.

Kromě podepsání dlouhodobého kontaktu se Dvorakovi rovněž zamlouvají letní posily Kojotů – Alex Galchenyuk, Vinnie Hinostroza a Michael Grabner.

„Myslím, že jsme posílili. Přivedli jsme pár rychlých křídelních útočníků. Z našeho týmu mám teď opravdu dobrý pocit a už se moc těším, až to všechno začne.“

Dvorak je celkově 58. volbou draftu 2014, přičemž v NHL má odehrány zatím pouze dvě sezony, 156 zápasů. V nich stihl nasbírat za 30 branek a 40 asistencí celkem 70 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.