bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eaves se stěhuje v průběhu životní sezóny. Z přestupu k Ducks jsem nadšený, říká

26. února 2017, 15:00

Martin Schwarz

Přestupová uzávěrka je čím dál blíž a mezi trejdovanými hráči se začínají objevovat první velká jména. Patří k nim také útočník Patrick Eaves, kterého Dallas Stars poslali do Anaheimu za podmíněnou volbu v druhém kole letošního draftu. Jestliže Ducks postoupí alespoň do finále konference, bude texaský celek vybírat již v kole prvním.

„Můj svět se najednou hodně rychle mění, ale jsem nadšený,“ pověděl novinářům z nhl.com Patrick Eaves těsně před odletem do Kalifornie. Právě tam najde – minimálně pro příští týdny a měsíce – nový domov. Rodák z Calgary zažívá statisticky nejvydařenější ročník kariéry, už nyní překonal své maximum ze sezóny 2006-2007, tehdy posbíral dvaatřicet kanadských bodů. Teď jich má o pět více. Když odcházel z Dallasu, čítal podobnou střeleckou formu jako týmové hvězdičky Jamie Benn a Tyler Seguin.

Co možná Kačery k zájmu o šikovného Kanaďana zlákalo úplně nejvíc, je Eavesova produktivita v přesilových hrách. Z jednadvaceti branek nasázel jedenáct při početní výhodě, v tomto směru atakuje špičku soutěže. „Vedle kvalitních hokejistů u Stars dokázal vylepšit útočnou hru týmu a myslím, že si může na ledě porozumět prakticky s kýmkoliv,“ pochválil nového svěřence anaheimský kouč Randy Carlyle.

Čerstvá posila skrývá potenciál vyšponovat výkony Ducks ještě o kousek výš. Anaheim sice zůstává ve vrchních patrech Pacifické divize, ale ve všech ohledech spokojen není. Potřebuje například zapracovat na již zmíněných přesilovkách. Loňskou sezónu výběr z Orange County zakončil s vůbec nejlepší početní převahou v NHL, nyní postává v ligovém průměru. Částečně vinou skromnější střelecké produktivity tahounů Perryho s Getzlafem (oba se doposud trefili jedenáctkrát).

„V této sezóně jsem dostával hodně prostoru, a to i na přesilovkách. Naštěstí se mi vyhnula zranění a pomohlo mi i pár dobrých odrazů. Kombinace všech těchto faktorů vyústila ve slušné kanadské bodování,“ zhodnocuje Eaves. „Doufám, že budu podobným způsobem pokračovat u Ducks.“

Dvaatřicetiletý hokejista zatíží platový strop Anaheimu pouhým milionem dolarů, generální manažer organizace si po uskutečnění výměny mnul ruce. „Dává nám větší šanci vítězit,“ komentoval příchod vousatého forvarda stratég Bob Murray. Musí ale brát v potaz, že Eavesovi na začátku července končí smlouva, tudíž z něj bude neomezeně volný hráč. Tedy pokud s ním Ducks nevyjednají nový kontrakt ještě před začátkem léta.

Sympaťák nosící osmnáctku na zádech nešetří pozitivními frázemi. Vždyť na rozdíl od Dallasu, který zůstává za postupovými pozicemi do play-off, Anaheim nahání na první divizní příčce San Jose. Zdá se, že vyřazovací boje Kačery ani tentokrát neminou. „Vždy, když hrajete proti Ducks, okamžitě tušíte, že vás čeká těžká práce. Jsem moc rád, že se k Anaheimu můžu připojit. Už jen proto, jakým způsobem hrají a jak si stojí v závodu o play-off,“ doplnil Eaves.

Daleko menší radost zpráva o Eavesově přestupu udělala jeho bývalým spoluhráčům. „Jeden z nejvíce nesobecký hokejistů, se kterými jsem kdy hrál. Skvělý spoluhráč a parťák, bylo těžké přijmou novinku o Patrickově odchodu,“ litoval kapitán Stars Jamie Benn.

Nová tvář anaheimského týmu nastoupila v nedělním utkání proti rivalovi z Los Angeles a při premiéře zůstala bez bodu. Kanaďanův čas ale teprve přijde.

Případné první kolo pro Dallas má ještě jednu podmínku. Kromě účasti Ducks minimálně v konferenčním finále musí Patrick Eaves během prvních dvou kol odehrát aspoň polovinu ze všech zápasů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.