bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmonton měnil s Detroitem, stěhuje se veterán Mike Green

24. února 2020, 14:46

Matěj Hodoval

Edmonton před závěrečným bojem o postup mezi elitních šestnáct týmů posiluje. Z posledního celku National Hockey League míří k Oilers velezkušený obránce Mike Green, opačným směrem pak volba v draftu a útočník Kyle Brodziak.

Mike Green hraje v nejlepší hokejové lize již patnáctou sezonou, na kontě má 878 zápasů a 501 kanadských bodů (150+351). Edmonton tedy do svých zadních řad získává opravdovou zkušenost, která se v závěru sezonu bude bezesporu hodit.

V letošní sezoně naskočil rodák z Calgary do osmačtyřiceti duelů, v nichž třikrát skóroval a zapsal jedenáct asistencí. V tabulce pravdy je na -32, nicméně velmi podobně je na tom třeba i jeho bývalý detroitský spoluhráč Filip Hronek (-31). Zkrátka v trápícím se týmu Rudých křídel netřeba koukat na statistiku +/- v první řadě.

„Nikdy nemáte dostatek obránců. Pochopitelně Mikea znám ze svého působení u Red Wings. Vím, že jeho silné stránky jsou v bruslení, je schopný vést kotouč. Je to dobrý kluk, zapadne k nám do kabiny, takže jsme z výměny nadšeni,“ hlásí generální manažer Ken Holland.

Edmonton pro zisk čtyřiatřicetiletého veterána obětoval centra Kylea Brodziaka a podmíněnou volbu ve čtvrtém kole letošního draftu.

Zmíněný výběr se stane volbou ve třetím kole draftu 2021 v případě, že Edmonton postoupí do konferenčního finále a Green nastoupí alespoň v polovině zápasů Oilers.

Kyle Brodziak do aktuálně probíhajícího ročníku ještě nezasáhl, limitují ho totiž zraněná záda. Za svou dosavadní kariéru v NHL pak nasbíral 296 kanadských bodů (129+167) v 917 duelech, které rozdělil mezi Oilers, Wild a Blues. Detroit tak bude jeho čtvrtou destinací.

Ve spojitosti s Rudými křídly se po této výměně ještě více skloňují další možné trejdy. Mezi největší kandidáty na změnu dresu patří forvard Andreas Athanasiou. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.