bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmonton s Chicagem chtějí rozhořet plamen naděje v bojích o play-off

13. března 2019, 20:07

Jan Vojkůvka

Tři zápasy jsou na programu kanadsko-americké NHL v noci ze středy na čtvrtek. Důležité zápasy čekají zejména na Edmonton a Chicago. Oba celky ztrácí 6 bodů na osmé místo v Západní konferenci a případná výhra by pro ně znamenala další přiblížení se k pozicím divokých karet. Zejména Chicago to však bude mít v Torontu hodně těžké.

00:00 Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks

Toronto v posledním utkání schytalo nepříjemný debakl od Tampy Bay, se kterou prohrálo 2:6, což Auston Matthews okomentoval jako pořádnou facku. Maple Leafs kvůli tomu trochu ztratili v bojích o konečné třetí místo ve Východní konference, o nějž se snaží v současnosti bojovat s Bostonem, Washingtonem a Islanders.

V noci na čtvrtek přivítají Maple Leafs na svém ledě Chicago, jež ještě oživilo své naděje na play off. Dokázalo totiž vyhrát třikrát v řadě a stáhl svou ztrátu na osmé místo Západní konference na šest bodů. Což rozhodně je ještě hratelná ztráta.

Blackhawks by hodně pomohlo, pokud by se jim podařilo na ledě Toronta uspět. V říjnu s Maple Leafs hráli doma a prohráli nakonec těsně 6:7 po prodloužení.

02:30 Edmonton Oilers - New Jersey Devils

Rovněž Edmonton je ještě v pozici, kdy může usilovat o postup do play off. Stejně jako Chicago ztrácí na osmé místo Západu šest bodů a jeho forma je výborná. Oilers se totiž podařilo vyhrát pět z posledních šesti zápasů a mohutně stahují svou ztrátu. 

New Jersey má za sebou náročný duel v Calgary, kde schytalo debakl 4:9. V prvních dvou třetinách přitom dokázalo útočit i na vítězství, ve třetí třetině však všechna snaha padla vniveč. Devils si připsali sedmou porážku v řadě a dál se krčí na 14. místě Západní konference.

Vzájemný zápas ze října na ledě New Jersey vyhráli domácí 5:2.

03:00 Vancouver Canucks - New York Rangers

Posledním ze zápasů ve středečním programu bude duel mezi Vancouverem a Rangers. Oba týmy se střetly už v listopadu v New Yorku, kde Rangers vyhráli těsně 2:1. 

Ona celky mají za sebou nepříliš povedenou sezonu. Shodně mají před sebou ještě 13 zápasů, ale jejich ztráta na play off se už zdá být hodně vysoká.

Domácí Canucks prohráli dvakrát v řadě a 8 z posledních 10 zápasů. Na osmou Arizonu na Západě ztrácí 10 bodů. Rangers prohráli rovněž 8 z posledních 10 zápasů a na Východě na osmý Columbus ztrácí už dokonce 12 bodů. Pokud se nestane nic neočekávaného, čímž je především myšlena dlouhá série výher, pro oba sezona skončí na začátku dubna.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.