bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmonton si pojistil Archibalda. Chtějí mě na oslabení, odhalil hokejista

7. března 2020, 11:30

Jan Vojkůvka

Smlouvu na další dva roky si vysloužil útočník Edmontonu Josh Archibald. Sedmadvacetiletý hokejista sice neoplývá nijak zázračnou produktivitou, ale jeho služby jsou pro Oilers velmi cenné hlavně z hlediska defenzivy. Na to poukázal i sám Archibald, podle něhož je hlavním důvodem jeho nového kontraktu schopnost být platným hráčem v oslabení.

„Myslím, že jedním z velkých důvodů je, že mě chtějí na oslabení,“ cituje Archibalda oficiální stránka NHL. „Jsem ale schopný zabrat i v útoku. Nakonec, dělám všechno, co po mě trenér chce.“

Archibaldův kontrakt na dva roky by měl být s ročním platem ve výši 1,5 milionů dolarů. Finanční stránka smlouvy sice zatím nebyla zveřejněna, ale ohledně této částky informoval Ryan Rishaug z TSN. Stejná částka pak figuruje na webu Capfriendly, který se zaměřuje na platy hráčů NHL. 

„Mám pocit, že všichni obě strany jsou nadšené z toho, že jsme se domluvili dříve než později,“ řekl Archibald pro webové stránky Edmontonu. „Je to hezký pocit, že mám nějakou jistotu pro sebe i dvou rodinu, je to pro nás důležité. Získal jsem další dva roky a těším se, že tu budu pokračovat.“ 

Sedmadvacetiletý útočník v 59 zápasech této sezony vsítil 12 branek a přidal 8 asistencí. Pouhé dva body mu schází k tomu, aby vyrovnal své dosavadní maximum z minulé sezony, kdy nasbíral 22 bodů (12+10). 

Produktivita, byť je u útočníka velmi důležitá, však není jeho doménou. Velkou roli zastává jako defenzivní útočník, který je nasazován do speciálních formací na oslabení. Právě v početní nevýhodě už v této sezoně dal dvě branky. Že je ale dobrým útočníkem potvrzuje i tím, že dokázal vsítit tři vítězné branky. 

Držitel Stanley Cupu z roku 2017, kdy hrál za Pittsburgh, by se stal 1. července nechráněným volným hráčem. K Oilers přišel před touto sezonou, když podepsal jednoletou smlouvu v hodnotě 1 milionu dolarů.

„Jednoletá smlouva byla příležitost, abych prokázal sobě a všem, že když mi dají šanci, tak jim ukážu, že to bylo správné rozhodnutí,“ řekl Archibald. „A myslím, že nová smlouva je výsledkem tvrdé práce, a toho, že mi věří.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.