bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmonton si udržel obránce. Nurse prodloužil o dva roky

12. února 2020, 17:43

Jiří Michal

Škatulata hýbejte se. I tak by se dalo popsat dění v severoamerické NHL s blížícím se koncem přestupového období. Do nového působiště se však nemusel stěhovat kanadský obránce Darnell Nurse, který se pod hrozbou končícího kontraktu domluvil s Edmontonem na další dvouleté smlouvě.

Urostlý zadák se stal stálým členem kádru Oilers v sezoně 2015/16, kdy započala pro kanadský klub nová éra i díky zisku superhvězdy Connora McDavida. Nurse měl postupně získávat více zkušeností v nejprestižnější hokejové lize světa a stát se jedním z hlavních obranných pilířů celků. V současné chvíli můžeme říci, že svou důvěru splatil velmi solidně, a i proto uzavřel s Olejáři kontrakt čítající sumu 5,600,000 dolarů ročně.

Oproti končící dohodě si tak polepší o 2,4 milionu za rok. Nurse, přezdívaný „dr. Nurse (zdravotní sestřička),“ se stal pevným členem prvních dvou elitních obranných dvojic Edmontonu a společně s Adamem Larssonem a Oscarem Klefbormem se řadí k nejlepším zadákům, kterými kanadský celek disponuje. I při loňské absenci švédských obránců se stal nejvytíženějším obráncem mužstva.

V průměru na ledě tráví okolo 24 minut na zápas a důvěru Davea Tippetta v aktuální sezoně splatil 4 góly a 20 asistencemi. Pravděpodobně zůstane za svým loňským osobním maximem, kdy nasbíral 41 bodů (10+31), nicméně nový kontrakt v kapse mu dává jistotu, že se s ním do budoucna v klubu počítá.

V letošní sezoně však Nurse je mnohem disciplinovanější, ačkoliv do konce základní části zbývá ještě přes 25 utkání. Do této chvíle na trestné lavici odseděl 44 minut, loni 87. I ukazatel +- není nijak drastický. Aktuálně čítá hodnotu -2.

S novou smlouvou však přichází ještě více očekávání. Minimálně bude muset Nurse v příští sezoně atakovat své maximum ze sezony 2018/19. Zda je mistr světa s Kanadou schopen tohoto „milníku“ dosáhnout, ukáže až čas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.