bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmonton zavítá do Bostonu, Detroit uvidí souboj s Torontem

11. října 2018, 20:00

Jakub Hromada

Páteční program bude stát opravdu za to. NHL má na programu dvanáct zápasů a na své si přijde opravdu každý. Hned v jednu hodinu ráno začne zápas mezi Bostonem a Edmontonem, o chvíli později se střetnou dva klasické týmy v Detroitu, kde se představí Toronto.

01:00 Boston Bruins – Edmonton Oilers

První utkání nabídne duel v TD Garden mezi domácími Bruins a Oilers. Oběma týmům budou chybět elitní obránci. Boston se bude muset opět vypořádat s absencí Toreyho Kruga, Edmontonu zase chybí slovenský zadák Andrej Sekera. 

Zatímco hosté odehráli doposud pouze jediný zápas, jenž prohráli s New Jersey, domácí vstoupí do již čtvrtého utkání sezóny. Zatím mají záznam 2-1-0. 

Lídři týmu: Brad Marchand (0+7) – Leon Draisaitl (1+1)

01:00 Buffalo Sabres – Colorado Avalanche

Tým, jenž v létě zaznamenal hned několik nových příchodů, hostí Laviny z Colorada. Celek kapitána Landeskoga loni vykřesal ze sezóny maximum, když se překvapivě dostali do play-off.

Právě Landeskog do zápasu dost možná vůbec nezasáhne stejně jako český forvard Vladimír Sobotka na straně druhé. 

Oba týmy prožívají podobnou sezónu, po třech zápasech mají čtyři body.

Lídři týmu: Jack Eichel (3+1) – Nathan MacKinnon (3+1)

01:00 Florida Panthers – Columbus Blue Jackets

Velmi nepříjemnou situaci prožívají na Floridě. Ta se bude muset obejít bez Roberta Luonga, jenž má problémy s kolenem. Nemenší ztrátu hlásí ale i hosté. Těm chybí bek číslo jedna Seth Jones. 

Panthers odehrají svůj premiérový zápas před svými fanoušky, v tom úvodním nestačili na Tampu a prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. I Columbus jeden zápas ztratil, konkrétně doma s Carolinou, zbylé dva ale ovládl.

Lídři týmu: Nick Foligno (2+2) – Jacob MacDonald (1+0)

01:00 New Jersey Devils – Washington Capitals

Střet týmů z Metropolitní divize obstará souboj Devils s obhájci trofeje z Washingtonu. Jasnými favority jsou hosté, kteří, jak už bylo řečeno, mají na co navazovat z minulé sezóny. 

Oba týmy se loni střetly hned čtyřikrát, třikrát se radovali borci z hlavního města Spojených států. Letos je čeká premiéra. Hosté ještě ani jednou nevyšli bodově naprázdno, New Jersey svůj jediný zápas ovládlo.

Lídři týmů: Kyle Palmieri (2+0) – Jevgenij Kuzněcov (3+4)

01:00 New York Rangers – San Jose Sharks

Karlsson a spol. na svém prvním sezónním tripu zavítají do nejslavnější arény této ligy, jednu hodinu po půlnoci hrají proti Rangers v Madison Square Garden. 

Domácím se vstup do soutěže vůbec nevyvedl. Tři úvodní zápasy prohráli, postupně s Nashvillem, Buffalem a Carolinou. San Jose má zatím vyrovnanou bilanci 2-2.

Lídři týmů: Jesper Fast (1+2) – Kevin Labanc (1+4)

01:00 Pittsburgh Penguins – Vegas Golden Knights

Do brány Pens se dostane Casey DeSmith, jelikož Tristan Jarry bude opět chybět kvůli zranění v dolní části těla a Matt Murray kvůli otřesu mozku. To Vegas naopak může vsadit na Marc-Andrého Fleuryho. 

Oba týmy zatím vyhrály pouze jednou v prodloužení, zbylé zápasy znamenaly porážku. Hosté odehráli dokonce už čtyři utkání.

Lídři týmu: Kris Letang (2+2) – Jonathan Audy-Marchessault (2+2)

01:30 Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs

Stále bez smlouvy, stále bez zápasů. William Nylander vynechá i pátý zápas Maple Leafs v aktuální sezóně. Tento zápas se dá označit jako utkání, v němž se střetnou týmy, které od sebe nachází na míle daleko. 

Zatímco se Toronto dostalo z přestavby a je z něj jeden z největších favoritů na zisk Stanley Cupu, Detroit do ní teprve vstoupil.

Lídři týmů: Dennis Cholowski (1+2) – Auston Matthews (7+3)

01:30 Montreal Canadiens – Los Angeles Kings 

Jedničky obou organizací mají dost nepříjemné zkušenosti se zdravotními problémy, ovšem Price jimi na rozdíl od Quicka aktuálně netrpí.

Loni obě vzájemné střetnutí ovládli rozdílem třídy hosté z Los Angeles, uvidíme, jak tomu bude letos. Aktuálně jsou bodově vyrovnaní. Jak Canadiens, tak Kings mají tři body.

Lídři týmů: Paul Byron (2+2) – Alex Iafallo (2+2)

01:30 Tampa Bay Ligtning – Vancouver Canucks

Mladá puška ze Švédska se jménem Pettersson vlétla do premiérové sezóny v NHL beze strachu. Ačkoliv na něj byl uvalen obrovský tlak, tak ho zatím zvládá bez problémů. 

Tým už tak dobře ale ne. Nečeká se boj o play-off jako spíš přehlídka talentů. Obě družstva mají po dvou bodech, domácí jsou ale stoprocentní.

Lídři týmů: Anthony Cirelli (1+0) – Elias Pettersson (3+3)

02:00 Minnesota Wild – Chicago Blackhawks

Jeden ze dvou duelů v rámci Centrální divize nabídne utkání mezi Minnesotou a Chicagem. Oba mají co napravovat po loňských nezdarech, domácí se ale alespoň dostali do play-off. 

Hostům se to celkem daří, ze tří zápasů ani jednou neodešli s prázdnou, kdežto domácí na první výhru stále čekají. 

Lídři týmů: Matt Dumba (1+0) – Jonathan Toews (5+1)

02:00 Nashville Predators – Winnipeg Jets

Ten druhý nabídne repríza loňského semifinále Západní konference. Preds doma vyzvou Tryskáče z Winnipegu. Dva nejlepší týmy uplynulé sezóny mají ty nejvyšší cíle a tento duel je pro oba takovým úvodní testem.

Jak domácí, tak hosté se představí v plné síle. Oproti loňsku je posílilo finské mládí v podobě Eeliho Tolvanena a Kristana Vesalainena.

Lídři týmů: P.K. Subban (1+2) – Kyle Connor (3+1)

02:00 St. Louis Blues – Calgary Flames

Na závěr večerního programu zavítáme do Missouri, kde se utkají Blues s Flames. Domácí patří k těm šesti týmům, kteří letos ještě čekají na dvoubodový zisk, to v Calgary se mohou pyšnit třeba skalpem Nashvillu. 

Oba týmy mají ambice na play-off a bude zajímavé sledovat, jak tento duel dopadne.

Lídři týmů: Ryan O’Reilly (0+4) – Johnny Gaudreau (1+6)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.