bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eichel se zařadí mezi nejlépe placené hokejisty. Buffalu podepsal za 80 miliónů na osm let

4. října 2017, 1:56

Michal Sobotka

Hokejista Jack Eichel se s Buffalem v minulé sezoně ocitl v mrtvém bodě. Nejen výsledkově, ale také co se týče vyjednávání o nové smlouvě. Po neshodách s trenérem Bylsmou se mu do dlouhodobého kontraktu nechtělo. Sabres už mají jiného kouče a také jistotu, že je Eichel neopustí. Američan podepsal osmiletý kontrakt na 80 miliónů dolarů.

Měla ho čekat zářivá budoucnost. Dostane Buffalo zpět do play off a v příštích letech třeba i do pokročilé fáze. Jenže útočník Jack Eichel trochu překvapil. Údajně se nepohodl s trenérem Danem Bylsmou a informoval vedení, že dokud bude na střídačce stát tento kouč, do nové smlouvy ho nikdo nepřinutí.

Hráče, na kterém má stát celá organizace si pochopitelně Buffalo utéct nenechá. Kouče Bylsmu tak nový generální manažer klubu Jason Botterill odvolal a na jeho místo dosadil Phila Housleyho. Teď učinil ještě důležitější krok. Jack Eichel den před zahájením sezony podepsal se Sabres osmiletou smlouvu za 80 miliónů dolarů.

V nadcházejícím ročníku ještě bude americký útočník pobírat nováčkovský kontrakt a čerstvě podepsaný kontrakt vejde v platnost až před sezonou 2018/19. Eichel bude čtvrtým nejlépe vydělávajícím hokejistou. O dva roky později se před něj dostane ještě Connor McDavid a zhruba na jeho úroveň nejspíš i centr Islanders John Tavares.

Eichel po svém draftu stihl za Buffalo odehrát 142 zápasů, ve kterých dohromady posbíral 113 bodů. Zatímco při svém nováčkovském roku však odehrál 81 utkání, minulou sezonu stihl o rovných dvacet méně. Bodově měl ale obě sezony téměř identické (56-57). Loni se představil také na Světovém poháru a už podruhé reprezentoval Spojené státy na seniorském mistrovství světa.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.