bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ekman-Larsson: Být kapitánem Arizony by byla velká pocta, jsem připraven

17. srpna 2017, 20:00

Michal Sobotka

Jeho volba by byla vcelku nasnadě. Právě obránce Oliver Ekman-Larsson by se měl stát novým kapitánem hokejové Arizony. „Byla by to velká pocta,“ říká největší hvězda pouštního celku, který po čtrnácti letech přišel o lídra Shanea Doana.

Doan dělal kapitána od roku 2003. Arizona s ním ale nepodepsala novou smlouvu a čtyřicetileté křídlo se tak stalo volným hráčem. Coyotes navíc budou vybírat, komu přišijí na dres céčko. „Pro mě by se jednalo o velkou poctu, ke které od mládí vedla dlouhá cesta,“ vyjádřil se v týdnu Oliver Ekman-Larsson.

Švédský obránce je klíčovou postavou Arizony a jeho volba by byla logická. Coyotes nejspíš nepředají funkci svým vycházejícím hvězdám, jako jsou Domi nebo Chychrun. V roli kapitána by se mohli objevit Derek Stepan nebo Niklas Hjalmarsson. Pro ně ale nehraje fakt, že jsou v klubu teprve krátce.

Chce patřit k elitě

„Myslím, že jsem připraven. Věřím, že dělám věci správně a pokud ze mě v Arizoně udělají kapitána, pak to bude právě proto, jak pracuji,“ řekl dále Ekman-Larsson. V Glendale se nebude měnit pouze kapitán. Klub najal nového trenéra. Rick Tocchet je náhradou za Davea Tippetta. Ke Coyotes se přidali také zkušení hráči jako Hjalmarsson nebo Stepan. Novou jedničkou bude Antti Raanta.

„Hjalmarsson našemu mladému týmu hodně pomůže. Hrál jsem s ním v reprezentaci, takže vím, o čem mluvím,“ zůstává pozitivní Ekman-Larsson. Generální manažer John Chayka mu prý také sdělil, že tahle švédská dvojice bude na začátku sezony tvořit jednu obrannou dvojici. „Jsem nadšený, protože s ním se hraje opravdu snadno. V NHL je hodně podceňovaný,“ tvrdil Ekman-Larsson.

„Dobří hráči umí své týmy dostat na další level a já se o to musím pokusit.“

Mistr světa z posledního šampionátu je připraven stát se elitním zadákem v NHL, za kterého ho dost lidí už teď považuje. „Mám na to, ale lidé mluví hlavně o hráčích, kteří jsou na očích a ve vítězných týmech. Dobří hráči umí své týmy dostat na další level a já se o to musím také pokusit,“ uvedl. Loni měl těžkou sezonu, jeho produkce bodů o něco klesla (55) a v březnu se musel vyrovnat se smrtí matky.

Ta prohrála boj s rakovinou. „Lhal bych, kdybych řekl, že jsem na ni nemyslel. Už léto předtím jsem věděl, že je něco špatně. S nikým jsem o ní nemluvil, tajil jsem to. Nejtěžší byly dny, kdy jsem se vracel do Švédska, abych se rozloučil,“ vzpomenul Ekman-Larsson na nepříjemné jaro 2017. „Přijdou dobré a špatné dny. Vzhledem k okolnostem si myslím, že jsem měl dobrou sezonu,“ uzavřel. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.