bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Elita mezi nejlepšími, NHL volila tři hvězdy uplynulého týdne

15. října 2019, 15:30

Jakub Hromada

Nejlepší hokejová liga má za sebou druhý hrací týden a s tím přichází i výsledky ankety o nejlepší trojici uplynulých sedmi dnů. Prvním vítězem se stal Mika Zibanejad, následovaný Manthou a Matthewsem. Druhý týden byl v režii dvou útočníků kanadských týmů doplněný Sidney Crosbym.

1. hvězda týdne – Connor McDavid

Edmonton prožívá vstup do sezóny jako ze snu. Poprvé od roku 1986 vyhrál svých prvních pět utkání a vévodí Západní konferenci. A právě kapitán na tom má největší podíl. Sám vede kanadské bodování, navíc v posledních třech zápasech, které v týdnu odehrál, posbíral hned sedm bodů za dvě branky a pět nahrávek.

A to není všechno. Po patnácté v kariéře nahrál na tři góly v jednom utkání, navíc Oilers prohrávali v každém zápase sezóny. Ani jednou neodešli jako poražení.

2. hvězda týdne – Patrik Laine

Tohle jméno po loňském nezdaru čekal mezi hvězdami týdne asi málokdo. I přesto finský střelec vstal z mrtvých a chvíli se i slunil na čele produktivity NHL. Mezi 7. a 13. říjnem odehrál čtyři duely s průměrem dvou bodů na jeden zápas. Překvapivě převažovaly asistence, získal jich hned šest.

Když se Lainemu daří, pravidelně jeho tým získává vítězství. Za zmínku stojí hlavně výkon v Pittsburghu, který byl zejména vydařený jak individuálně, tak týmově. Jets prolomili osmnáctizápasovou šňůru bez zisku dvou bodů na ledě Pens a zvítězili 4:1. Finský útočník se na tom podílel třemi asistencemi, což se mu podařilo vůbec poprvé v kariéře.

3. hvězda týdne – Sidney Crosby

Crosby od sezóny 2005/2006 nepoznal hráče s větší kvantitou bodů, za 949 zápasů se do statistik zapsal hned 1226krát. V tomto týdnu přidal tři branky a čtyři asistence. A právě úspěšnými nahrávkami se dostal na 37. místo historických tabulek. Toto místo doposud hájil Jean Ratelle.

A jeho oslabeným Pens se zatím daří. Po nepřesvědčivém vstupu, kdy v prvních třech utkáních přehráli pouze Columbus, následovala série tří výher, která trvá doteď. Se zraněným Malkinem se o produktivitu týmu musí starat právě Crosby, a pokud to zvládne, pravděpodobně ho uvidíme mezi třemi hvězdami i příští pondělí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.