bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eric Gryba oznámil konec s hokejem

23. září 2019, 15:00

Josef Potůček

Ještě před pár dny v přípravném kempu Calgary usiloval o prodloužení kariéry v NHL. Krátce poté, co s ním zde byl zkušební kontrakt rozvázán, se však Eric Gryba rozhodl svoji kariéru profesionálního hokejisty ukončit.

Dnes již bývalý robustní obránce zprávu o odchodu do hokejového důchodu oznámil prostřednictvím sociální sítě Twitter: „Pověsil jsem brusle na hřebík! Jsem hrdý na celou svoji kariéru, na to, co jsem dokázal, a nemůžu být vděčnější za veškerou podporu, které se mi během ní dostalo. Jsem natěšený na svoji další životní kapitolu, na všechny výzvy, které přijdou.“

Gryba byl důsledným defenzivním zadákem, který se též nebál shodit rukavice. Nebyl ofenzivním tahounem. V 289 zápasech za Ottawu, Edmonton a New Jersey zaznamenal 7 gólů a 36 asistencí. Vynikal fyzičností, když uštědřil v průměru 2.7 hitů na utkání. Na trestné lavici proseděl též 368 minut. Na svém kontě má i 254 duelů v AHL. Ve své kariéře tudíž zasáhl do více jak 600 soutěžních střetnutí, což je na hráče, který byl draftován ve třetím kole jako 68. celkově slušný počin.

Jednatřicetiletý rodák ze Saskatoonu strávil poslední sezónu v organizaci New Jersey. Za Ďábly ovšem odehrál jen 10 mačů (0+0). Většinu ročníku bojoval na farmě v Binghamtonu.

„Všechno jednou musí skončit,“ říká Gryba. „Budu teď aspoň moci mnohem častěji lovit. Bude to zábava.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.