bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eric Karlsson se těší na funkci kapitána Ottawy

19. srpna 2014, 19:35

Jiří Lacina

Odpovědnosti se rozhodně nebojí. Čtyřiadvacetiletý obránce přijme podle vlastních slov s potěšením vůdčí roli, která souvisí s funkcí kapitána, jíž převezme po Jasona Spezzovi. A určitě mu v této souvislosti nebude vadit, když se tým vydá poněkud jiným směrem.

„Bezpochyby na to budu tlačit,“ řekl hvězdný obránce v souvislosti s nevalnými loňskými výsledky. „Všichni se musíme rozhodovat správně, jedno jestli to budu já nebo někdo jiný. Jde o to, aby to bylo dobré pro organizaci.“

Senátorům nový kapitán dlouho nevydržel. Po odchodu dlouholetého lídra Daniela Alfredssona převzal tuto funkci loni Jason Spezza, vydržel v ní ale jenom rok. Po něm byl na vlastní přání vyměněn, z rozhodnutí managamentu nakonec odešel do Dallasu.

„Z mého pohledu je smutné vidět ho odcházet, ale přeju mu všechno nejlepší,“ řekl Karlsson. „Je to součást byznysu. Byl tu hodně dlouho a cítil, že potřebuje změnu. Je to jedna z těch věcí, které se musíte jako profesionální sportovec naučit.“

Navzdory ztrátě Spezzova vůdcovství a ofenzivních schopností se může tým nadále zlepšovat a pohnout se z jedenáctého místa ve Východní konferenci, na kterém skončil v uplynulé sezóně.

„Bude to změna, ale na druhou stranu myslím, že parta, kterou máme, se vyvíjí,“ říká nová lídr. „I když jsme měli špatný rok, můžeme být i bez Spezzy lepším týmem. Každý je motivován se vrátit, spousta z nás se chce zlepšit. Je to součást práce. Dáte novým chlapům možnost zazářit. Doufejme, že se té výzvy někdo ujme.“

Karlsson skončil loni na 20 gólech a 74 bodech v 82 utkáních, přes slušný bodový součet byl ale dalek spokojenosti. Po sezóně tvrdě pracoval, motivován faktem, že se jeho Senátoři nedostali do play off. Momentálně říká, že se cítí skvěle a těší se zpátky na led.

„Léto pro mě byl dobré,“ přikyvuje. „Z mého pohledu jsem udělal velký pokrok. Cítím se mnohem lépe než minulou sezónu, všechno do sebe začíná konečně zapadat,“ svěřuje se hokejista, jenž bojoval ve zkráceném ročníku 2012-13 s přetrženou achilovou šlachou.

Ačkoli se mu minulý ročník bodově povedl, celkově ho nehodnotí pozitivně. Rád by se vrátil do formy, kterou měl v roce 2012, kdy vyhrál Norris Trophy pro nejlepšího obránce ligy.

„Jsem mimořádně nadšený ze své momentální pohody, těším se, kam mě to dostane,“ hlásí uvolněně. „Právě teď se cítím svěží, na ledě i mimo něj, a těším se, kam se posunu. Je to spousta maličkostí, myslím, že vím dobře, co mám dělat.“

Karlsson opravdu vypadá v pohodě, zdá se, že mu nepovedená sezóna pomohla vyspět. Prošel v ní mnoha úskalími v osobním životě. Předně se rozvedl. Dál mu z kabiny odešlo několik krajanů. Pryč je Daniel Alfredsson, blízký přítel Peter Regin i Jakob Silfverberg. Hodně mentálních sil mu vzala také dlouhá rehabilitace po vážném zranění.

„Všechno špatné s sebou přinese také něco dobrého, to je normální,“ netrápí se technický bek. „Z loňské sezóny jsem se hodně naučil, je tu dost věcí, kterými nechcete projít znovu.“

Chápe, že ho v nadcházející sezóně čeká velký tlak, který s odchodem Spezzy ještě zesílí. „Tak to v kanadských týmech chodí, musíte to přijmout. Jsou to vzlety a pády, nicméně je skvělé hrát pro město, kde každý hokej takhle prožívá. Lidé vás pořád analyzují,“ přijímá svůj úděl švédský obránce.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.