bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Erik Brännström řádí ve Švýcarsku a nemůže se dočkat nové sezony NHL

30. listopadu 2020, 16:28

David Zlomek

Mezi týmy NHL se rozmohl trend posílání svých nadějných mladíků do Evropy, než se rozjede liga v Severní Americe. Výjimkou není ani Ottawa, která své největší defenzivní naději Eriku Brännströmovi umožnila hostování ve Švýcarsku. Mladý bek si působení pod Alpami užívá, nicméně už by radši hrál NHL.

Brännström momentálně hraje za SC Langnau Tigers, tedy za tým ze švýcarské nejvyšší soutěže. Pochvaluje si hlavně konkurenci v týmu a to, že ho švýcarská liga dobře připraví na NHL.

„Na novinky, že se liga vrací, čekám denně,“ přiznal mladý obránce. „Samozřejmě je na Ottawě, jestli budu hrát, nebo ne, ale čím víc se blíží start sezony, tím víc se těším.“

Minulou sezonu začal Brännström v dresu Senators, nicméně po 31 utkáních byl odeslán na farmu, kde ukazoval svou kvalitu i produktivitu. Těsně před tím, než sezonu ukončila pandemie koronaviru, si Brännström poranil zápěstí.

„To zranění by mi ukončilo sezonu i bez koronaviru,“ pokrčil rameny. „Teď se ale cítím dobře. Hrajeme dost zápasů a nic mě netrápí. Jít sem bylo skvělé rozhodnutí, protože potřebuji hrát co nejvíc.“

Z jeho slov je cítit velký chtíč, a tak dává smysl, že nechtěl jen čekat, než začne sezona. Herní praxi bere jako velké plus.

„V Langnau mi to prostě sedí. Liga jde nahoru, jsou tu skvělí hráči,“ připomenul působení hráčů se zkušenostmi z NHL. „Udělal jsem dobře. Jsem na ledě dost času, hraji i přesilovky. A hlavně konečně hraji hokej. Chybělo mi to.“

Když byl loni Brännström poslán na farmu, moc velké překvapení to nebylo. Mnohdy to totiž na ledě vypadalo, jako kdyby byl nepřítomný, navíc bez sebevědomí. Podle jeho slov jde však poznat, že teď je na tom mnohem líp a je připraven ukázat, proč patří mezi nejlépe hodnocené mladé obránce napříč ligou.

„Na ledě musím být inteligentnější. Nejsem žádný obr, takže musím o to více přemýšlet, co dělat,“ vysvětloval. „Musím lépe číst hru a dávat puk rychleji od hokejky. Samozřejmě, že chci i tvořit, ale musím hrát jednodušeji. Abych hrál dobře, musím být sebevědomý. K tomu může pomoct i jednoduchá přihrávka,“ zakončil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.