bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Erika Karlssona znovu trápí zranění. Zpět by měl být před startem play-off

10. března 2019, 17:30

Ondřej Mach

Erik Karlsson chyběl Žralokům na přelomu ledna a února kvůli zranění třísel, nyní je kvůli podobnému problému znovu na marodce. Jeho návrat na led se v brzké době neočekává, měl by však být připraven pomoci San Jose ve vyřazovacích bojích.

Sám Karlsson řekl v pátek pro web The Athletic, že „kvůli zranění třísel se v nejbližší době nevrátí do sestavy, na 100 % ale bude připraven do play-off.“ Podobně se vyjádřil i hlavní kouč Sharks Peter DeBoer. Ten řekl, že si je jistý, že klíčový obránce bude zpátky ještě před koncem základní části a mohl by nastoupit k pár duelům před startem vyřazovacích bojů.

Osmadvacetiletý Švéd chyběl svému týmu poslední tři zápasy, naposledy se na ledě objevil 26. února při porážce 1:4 v Bostonu. Už předtím vynechal devět utkání kvůli zranění v oblasti třísel, to nynější je však prý trochu jiného rázu.

Karlsson v této sezoně zapsal 45 bodů (3 branky, 42 asistencí), celkem nastoupil do 52 utkání. Dvojnásobný vítěz Norris Trophy hraje svojí první sezonu za San Jose, poté co byl v září společně s Francisem Perronem vyměněn z Ottawy. Opačným směrem putovali Chris Tierney, Dylan DeMelo, Josh Norris, Rudolfs Balcers a několik voleb v draftu.

Senators draftovali zkušeného zadáka v roce 2008, jako celkově 15. v pořadí. Od té doby v NHL odehrál za deset sezon 679 utkání a nasbíral 563 bodů (129 branek, 434 asistencí). Na počátku července by se mohl stát neomezeně volným hráčem.

K případnému podpisu smlouvy se současným zaměstnavatelem se sám hráč vyjadřoval takto: „Nemáme to nějak časově vymezené,“ řekl Karlsson 24. ledna. „Cokoliv se bude řešit, se bude řešit v soukromí. Generální manažer Doug Wilson se k nám choval skvěle, od té doby, co jsme přijeli. Byl velmi zdvořilý. Moc si toho vážíme, já i moje žena. Až přijde čas se rozhodnout, ať už to bude kdykoliv, tak myslím, že udělali všechno pro to, aby nám poskytli co nejvíce informací, které potřebujeme ke správnému rozhodnutí.“

San Jose (41-19-8) je momentálně na prvním místě Pacifické divize a Západní konference, na druhé Calgary má k dobru jeden bod. Další zápas celek ze západu USA čeká v pondělí proti Minnesotě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.