bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fanoušci si stěžují na výkony rozhodčích ve finále Stanley Cupu

2. června 2017, 15:00

Michal Janoštík

Zatím jsme svědky hodně zvláštní série. Pittsburgh odehrál velkou porci hry bez střel na bránu, Nashville vyhrál skoro všechny statistiky, ale i tak prohrál oba zápasy. V Pittsburghu odklízeli z plochy mrtvého sumce, Rinneho výkony překvapují snad každého. Inu, již po dvou utkáních jde říci, že tato série je při nejmenším jiná.

Bitva dvou rozdílných celků

Nevyrovnanost, kterou vidíme ve statistikách, je pravděpodobně výsledkem toho, že proti sobě nastupují úplně jiné týmy. Jiné týmy, s jiným stylem hry, hráčů a z rozdílných konferencí. Tučňáci dávají více gólů, než kdokoliv v NHL, mají však horší obranu, za kterou ovšem stojí elitní gólman. Predátoři mají čtyři nejlepší obránce v play off a od prvního kola dostali pouhé čtyři góly v přesilovce. Mají ale průměrné útočníky, kterým chybí zkušenosti. Jsou to opravdu hodně rozdílné celky.

Obrana Nashvillu dělala Pittsburghu problémy hlavně v prvním zápase, kdy Pens nevystřelili na bránu déle než 37 minut. Nezkušenost týmu se ale projevila v obou prozatímních zápasech. V obou totiž Nashville dostal tři góly v rozmezí čtyř minut. A to vždy rozhodlo zápas. Rinnemu se navíc nedaří, dotáhl sice Preds do finále, ale v něm se zatím hodně trápí.

Časté řešení rozhodčích

Bez ohledu na to, jak hráči hrají, je tu jedna věc, která naplnila titulky nejedněch webů či novin. Tou věcí byly výkony Wese McCauleyho a jeho rozhodcovské skupiny. Kdybychom řekli, že byli hrozní, šli bychom pravděpodobně hodně daleko, možná ale ne až tak daleko. Největší problém, který hokejová komunita viděla, byl ve výzvě trenéra v prvním zápase. Gól P. K. Subbana nebyl uznán pro sporný ofsajd, celkově je ale výzva trenéra věc, u které se dá diskutovat dlouhý čas a každý si v tom najde to své.

Tohle je faul!

Celé play off panuje nespokojenost fanoušků s rozhodčími a jejich posuzováním situací. Nejen ve finále, ale i v dřívějších kolech vynechali mnoho faulů a některé méně nápadné akce potrestali. Rozhodčí neviděli mnoho zákroků, měnili způsob pískání třetinu od třetiny a hráči si tak jen stěží zvykali na to, jak vlastně mají hrát. Velkou vlnu nevolí spustil například hit Fishera na Malkina, kdy si hráč Nashvillu jednoznačně na soupeře naskočil, ale rozhodčí nepískali.

Bad hit by Mike Fisher on Malkin…launches & leaves his feet pic.twitter.com/JgnIys76a0

— Pete Blackburn (@PeteBlackburn) 1. června 2017

„Je to noční můra pro trenéry i hráče, ti neví, jak mají hrát,“ řekl nespokojený analysta pro NHL na NBC Mike Milbury.

Mliburyho vyjádření je sice potřeba brát trochu s nadhledem, přeci jen je to bývalý hokejista, který hodil na fanouška botu, ale podstatu vystihuje. Nekonzistence, kterou v play off vidíme, poškozuje hru, na kterou jsou fanoušci zvyklí. V minulém roce bylo v průběhu dvou finálových zápasů pouze osm vyloučení, jenom ve druhém zápase letos jich bylo víc. Hrají snad hráči tak agresivně nebo je chyba opravdu někde jinde?

Pravidla se nezměnila, co se tedy děje?

Značnou odpovědnost za to nesou i média, která vytváří nepokoje mezi fanoušky. Je jedno komu fandíte, nepomáhá to ani jednomu týmu. Nashville není v sérii pozadu proto, že by rozhodčí pískali špatně, ale kvůli svým výkonům. Zdraví hráčů by však mělo být lépe chráněno. A nejen zdraví. Hokej potřebuje jeden správný metr, který mu nebude škodit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.