bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Favorit na Stanley Cup? Přece Minnesota!

6. února 2017, 17:45

Jiří Lacina

Po další vcelku hladké výhře v sobotu v Rogers Areně nad Vancouverem vypadá svět Minnesoty Wild v nejlepším pořádku. Vítězství 6:3 pomohlo zlepšit náladu po středeční porážce 1:5 s Calgary. Byla poměrně ojedinělá. Wild neprohráli dva zápasy po sobě víc než dva měsíce.

Poslední období opakovaných neúspěchů se tu datuje k přelomu listopadu a prosince, kdy padla Minnesota třikrát za sebou. Pak přišel skvostný prosinec a dvanáctizápasová šňůra výher, po něm leden, ve kterém opět jasně dominovala vítězství. V zámoří se něčemu takovému říká „konzistence“. Právě vyrovnanost výkonů dělá z Wild nejlepší tým Západní konference.

A nejen to. Tým pod vedením kouče Bruce Boudreaua je stále víc favorizován na absolutní triumf!

Prestižní stránka Hockey-Reference.com dává vítězství Minnesoty ve Stanley Cupu 15,6 procent. Jen Washington (13,5), Columbus (10,2) a obhájci z Pittsburghu (10,2), mimochodem všechno týmy z Východní konference, mají v jejich hodnocení šanci nad deset procent. Největším soupeřem na západě je podle stejného serveru Minnesotě San Jose, které dostalo 8,7 procent.

Nejde o jediné místo, kde poslední dobou Wild favorizují. Stránka PlayoffStatus.com drží stejný tým také hodně vysoko. Před pár dny ho měla na samém čele s 15 procenty, kde je aktuálně vystřídal s 16 procenty Washington. Až za nimi jsou loňští finalisté San Jose a Pittsburgh.

Překvapivé odhady? Kdepak, Minnesota prožívá výbornou sezónu. A nejde jen o skvělou prosincovou sérii. Schopnost odolávat souvislejším šňůrám porážek dělá z Wild skutečně zajímavý tým pro play off. Tam si totiž moc porážek také nemůžete dovolit. Vedle již zmíněného přelomu listopadu a prosince Minnesota letos opakovaně prohrála už jen třikrát – pokaždé šlo jen o dvě prohry za sebou.

Divoši hrají výborně na obou koncích kluziště. V pondělí byli třetí v NHL v průměru vstřelených branek na zápas (3,33), třetí jsou i v průměru obdržených gólů (2,29). Životní sezónu prožívá Mikael Granlund. Finský útočník vede týmovou produktivitu se 48 body (15+33), což je už teď jeho nové osobní maximum v NHL. Do konce sezóny má dost času ho ještě pořádně vylepšit!

Výborně hraje také Eric Staal, Mikko Koivu, tradičně hodně vytěžovaný je v obraně Ryan Suter, hodně viditelný je letos i Jared Spurgeon. Jen tihle dva beci mají dohromady 62 plusových bodů! Skvěle chytá brankář Devan Dubnyk, který je zmiňován jako jeden z favoritů na Vezina Trophy.

Minnesota samozřejmě nevládne všem průzkumům a žebříčkům, zvlášť když na východě hladoví po úspěchu Washington a Pittsburgh nemá problém nastřílet ve třech zápasech po sobě klidně dvacet branek. Silní ale Divoši jsou. Bude zajímavé sledovat, zda svou formu ve druhé polovině sezóny udrží.
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.