bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Federer chválí Hischiera: Ve Švýcarsku jsme šťastní, že ho máme

5. září 2017, 8:00

Václav Jáchim

Mezi hokejisty má spoustu přátel, Roger Federer čas od času dorazí do hledišť NHL a kochá se pohledem na špičkové zápasy. Teď získal nového oblíbence, do slavné ligy míří Nico Hischier, jednička letošního draftu NHL. "Ve Švýcarsku jsme šťastní, že ho máme. Je to mimořádný hokejista, který právě začíná. Věřím, že bude lepší a lepší," uvedla tenisová legenda na US Open v New Yorku.

Federer měl právě po bitvě s Michailem Južným, vedle tenisu přišla řeč i na hokej. Konkrétně tedy na krajana Hischiera, jenž je pro švýcarský hokej požehnáním. Pod Alpami se kolem šikovného útočníka strhl pořádný poprask, naděje New Jersey vylétla mezi švýcarské sportovní celebrity.

Když se Hischier stal poprvé v historii švýcarskou jedničkou draftu NHL, Roger Federer byl mezi prvními, kdo mu gratulovali. Jeden z nejlepších tenistů všech dob, ne-li nejlepší, věří, že se mladý hokejista okamžitě prosadí v NHL. "Snad bude zdravý, předpoklady určitě má. Slyšel jsem o Nicovi dobré věci, je to neuvěřitelně talentovaný hráč. Všichni mu předpovídají skvělou budoucnost," uvedl Federer.

Jakmile se o tom dozvěděl Hischier, měl ohromnou radost. Jak by také ne, podobná pochvala od světové sportovní ikony, to už je něco. "Slyšet tahle slova od Rogera, to je neskutečné. Jako malý kluk jsem mu fandil, a on teď o mě řekne něco takového. Doufám, že ho brzy uvidím hrát," cituje Hischiera web nhl.com.

Tenisový král v hokejových ochozech

Ačkoli se oba zatím pořádně neznají, jelikož je dělí věkový rozdíl 18 let, brzy by se to mělo změnit. Federer už dřív naznačil, že by si v sezoně rád našel čas na nějaké utkání Devils, aby mohl sledovat krajana v NHL. Tenisový šampión pochází z Basileje, mladý útočník hokejově vyrůstal ve Vispu a Bernu. Pro svoji zemi jsou idoly, Federer má na pažbě samozřejmě neporovnatelně víc úspěchů i zkušeností.

Sám tvrdí, že Nicovi kdykoli vyjde vstříc, případně poradí. "Kdyby měl jakékoli otázky, vždycky rád pomohu," potvrdil Federer. "Jsem rád, že bude hrát tady v okolí New Yorku. Je to ohromné místo. Ještě jsme se společně nepotkali, snad se to někdy podaří. Nicovi přeji jen to nejlepší," uzavřel vítěz 19 grandslamových turnajů ve dvouhře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.