bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fiala stále nemá smlouvu. Čekání prodlužuje hledání nového manažera

17. srpna 2019, 1:02

Jan Vojkůvka

Švýcarský útočník Kevin Fiala by za normálních okolností už měl vyjednanou smlouvu a tím i klid. Situace v Minnesotě však vůbec klidu nenahrává. Zatímco vedení hledá nového generálního manažera, nejistota ohledně toho, kdo bude novým vůdcem Wild, drží v šachu i Fialu.

Omezeně volný hráč, kterým se Fiala po uplynulé sezoně stal, prozatím musí trpělivě vyčkávat, jak se situace s novým generálním manažerem vyvine. Zatímco Minnesota jedná s hned několika muži, Fiala si může o vyjednávání o nové smlouvě nechat jen zdát.

„Nezbývá mi nic jiného, než čekat,“ řekl mladý Švýcar, kterého však dobrá nálada neopouští. „Je to vlastně docela vtipné, když to tak říkám, ale můžu jen koukat a čekat.“ 

Třiadvacetiletý Fiala měl spolu se svým agentem Claudem Lemieuxem už rozběhlá jednání s bývalým generálním manažerem Paulem Fentonem. Toho však 30. července Minnesota propustila a z možného dojednání smlouvy nebylo nic. Wild od té chvíle oslovili několik mužů, kteří by mohli tým vést, zatím se ovšem ani na této situaci příliš nezměnilo. 

Švýcarský útočník ale může být relativně v klidu. Majitel Wild, Craig Leipold, řekl jeho agentovi, že Minnesota chce, aby u nich pokračoval.

„Byl jsem trochu znepokojený z toho, že je Fenton pryč a co se vlastně bude teď dít. Ale pořád si mě chtějí nechat, takže v tuto chvíli si s tím hlavu nelámu,“ přiznal Fiala. Právě Fenton stál za jeho příchodem do Minnesoty, když dojednal s Nashvillem v únoru výměnu za Mikaela Granlunda.

„Je to skvělý člověk a na můj život má velký vliv, nejen na mou kariéru,“ podotkl Fiala. „Když byl od týmu vyhozen, zasáhlo mě to. Byl jsem z toho rozhozený ještě pár dnů poté, ale nakonec takový je byznys. Možná to zní hloupě, ale tak to je,“ dodal k Fentonovi, který Fialu nevedl jen jako generální manažer Minnesoty, ale byl i asistentem generálního manažera v Nashvillu, když si Predators švýcarského mladíčka v roce 2014 vybrali na 11. místě draftu.

Další jednání ovšem už Fiala s Fentonem neabsolvuje. Teď naopak pouze doufá, že se situace s novým manažerem Minnesoty vyřeší co nejdříve, aby mohl navázat i na svá jednání. 

V uplynulé sezoně Fiala nastoupil k 64 zápasům za Nashville s bilancí 10 branek a 20 asistencí. Po výměně do Minnesoty odehrál dalších 19 střetnutí s bilancí 3+4. Na nejlepší sezonu kariéry (2017/18), kdy dosáhl na 23 gólů a celkem 48 bodů, se mu navázat nepodařilo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.