bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Final Countdown: Nylander má posledních pár hodin na to, aby se dohodnul s Torontem

1. prosince 2018, 11:43

Jiří Lacina

Muselo to vážně dojít tak daleko? A došlo. William Nylander, chráněný volný hráč ve službách Toronta, stále nemá pro letošní rok podepsanou smlouvu. A jelikož je 1. prosince, nemá už ani čas o ní prostřednictvím svých agentů dál jednat. Pokud se nedohodne, tak se v sobotu v pět hodin odpoledne zámořského času, 23.00 toho našeho, uzavře možnost jeho letošního působení v NHL.

Nejen fanoušci Maple Leafs jsou v napětí. Internetové portály a elektronické verze tištěných listů jsou doslova zaplaveny články bilancujícími aktuální situaci. Ta není dobrá. Jinak už by dávno byla ruka v rukávě. Generální manažer Kyle Dubas navíc naznačil, že je ochotný odstavit Nylandera na celou sezónu. Pokud nedostane rozum. Dlouhá pauza škodí nejvíc jemu samotnému.

„Je to stejné jako včera. Proč vlastně říkám včera?“ ušklíbl se trenér Mike Babcock, když se ho žurnalisté v pátek ptali na novinky. Jednání se táhne měsíce a stále není nic vyřešeno. „Nebudeme se nikoho prosit, aby byl hráčem Leafs,“ dodal trenér poněkud nasupeně. „Nicméně náš tým by rozšířil, zvýšil by šance.“ Babcock podle vlastních slov pořád věří, že Nylandera v mužstvu mít bude.

Co říct mělo i několik hráčů. „Nebavíme se o tom spolu,“ přiznal Morgan Rielly, jenž je se švédským útočníkem ve spojení. „Pokud podepíše, tak podepíše, jestli ne, půjdeme dál. Budeme se stejné pozici, v jaké jsme, a zatím se cítíme docela dobře. Nijak přehnaně si proto starosti neděláme,“ naznačil obránce Toronta, že nikdo není nenahraditelný.

Situace kolem Williama Nylandera je dobře známá. Shrňme jen to základní. Osmička draftu 2014 dokončila po třech letech v NHL nováčkovský kontrakt. V posledních dvou sezónách nasbíral nyní dvaadvacetiletý Švéd po 61 bodech (22+39 a 20+41).

Je v postavení chráněného volného hráče. Teoreticky může dostat nabídku od jiného klubu, Toronto by ji pak mohlo dorovnat. Pakliže by tak neučinilo, o hráče by přišlo a dostalo by povinnou kompenzaci v podobě draftových voleb. Něco takového se ale děje zřídka. Mezi generálními manažery existuje tichá úmluva nabídky chráněným hráčům nedávat. Když někdo tohle status quo poruší, obvykle to mezi oběma kluby na dlouho zhorší vztahy.

Nylander požaduje víceletou smlouvu na přibližně 8 miliónů dolarů ročně. Toronto by rovněž rádo delší dohodu, ale s platem mezi 6-7 milióny. Příští rok ho totiž čekají další náročná jednání s výbornými hráči. Někteří experti upozorňují na to, že pokud nedojde k dohodě, utrpí obě strany. Objevují se i vyloženě skeptické názory. Třeba list Globe and Mail odhaduje, že Nylander hrát za Toronto nebude. Na rozuzlení máme už jen pár hodin. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.