bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Finalista Stanley Cupu nepotřebuje moc vylepšovat. Hledá se jen místo pro McAvoye

12. července 2019, 11:30

Jiří Lacina

Nejeden stavitel mužstva má v těchto dnech plnou hlavu starostí, jak poskládat svůj tým pro nadcházející ročník. Don Sweeney, vyhlášený generálním manažerem sezóny 2018-19, před sebou tolik úkolů nemá, jeden zásadní ale vyřešit musí. Najít místo pod platovým stropem pro Charlieho McAvoye.

V útočných řadách není třeba řešit vůbec nic. Od nedávného podpisu Dantona Heinena (dva roky na 2,8 mil. dolarů) jsou všichni hráči pod smlouvou. Brankoviště je rovněž vyřešené. V obraně čekají na kontrakt dva chránění hráči: již zmiňovaný McAvoy a Brandon Carlo.

Smlouvy Davida Pastrňáka a Brada Marchanda byly serverem The Athletic nedávno vyhlášeny nejlepšími kontrakty v NHL. Obsadily první a druhé místo v TOP TEN nejvýhodnějších smluv v lize. Situace je ale komfortní jen zdánlivě. Od podpisu Heinena má Boston pod platovým stropem 7,35 mil. dolarů, což je na dva zmíněné beky málo.


Odhady odborníků přisuzují McAvoyovi zhruba sedmimiliónový plat.

Bude to chtít trochu kreativity.

Použijeme-li filmový slovník, „postradatelný“ by mohl být útočník David Backes. Pětatřicetiletý veterán zůstal na začátku letošního play off jen mezi náhradníky, jeho bodové zápisy se tenčí, s ročním platem 6 miliónů pro příští dvě sezóny je drahý. Jelikož se jeho no-movement klauzule (zakazující jakýkoli přesun hráče bez jeho souhlasu) změnila na no-trade (ta už nepovoluje jen výměnu), mohl by být zkušený hokejista odeslán na farmu.

To by ale Bruins moc nepomohlo. Efektivnější by bylo zbavit se Backesova kontraktu úplně. Snad i za cenu nějaké té vysoké volby v draftu, jako to udělalo nedávno Toronto se smlouvou Patricka Marleaua. Jako docela velký luxus se za stávajících podmínek může jevit také 2,75 mil. pro náhradního brankáře Jaro Haláka. Další možností je hra na city. Ukázat McAvoyovi prázdné kapsy a pokusit se stlačit jeho cenu co nejníž. To Sweeney umí.

Pokud jednadvacetiletý obránce kývne na skromnější kontrakt, je tu ještě Carlo. Ten by neměl stát tolik. Za rok bude jednat o nové smlouvě Torey Krug, který si nejspíš z aktuálních 5,25 mil. výrazně polepší. Kontrakt skončí také Charliemu Coylovi, jehož bude možná obtížné udržet.

Co je jisté, Boston moc posilovat nebude, protože nemusí. Bez ohledu na to, jak Sweeney situaci s oběma obránci vyřeší, půjdou Medvědi do příští sezóny znovu velmi silní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.