bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Finálová série začne v úterý. Oba tábory si věří!

24. května 2018, 6:32

Jan Šlapáček

Rozhodující série sezóny již zná oba účastníky a jízdní řád. Finálová série mezi Vegas Golden Knights a Washingtonem Capitals začne v noci z pondělí na úterý ve dvě hodiny ráno. Oba týmy mají dostatek času na to, aby se dokázaly plnohodnotně připravit.

Fanoušci Washingtonu se konečně dočkali a po dlouhých dvaceti letech uvidí svůj tým ve finálové bitvě o Stanleyův pohár. Zároveň také doufají, že jejich účast v tomto hokejovém svátku bude úspěšnější, protože v roce 1998 prohráli s Detroitem 0:4 na zápasy a na stříbrnou trofej si Capitals nesáhli.

Z kabiny Washingtonu vyzařuje po dnešním úspěšně zvládnutém sedmém duelu na ledě Tampy veliká sebejistota, zároveň ale zůstávají všichni nohama pevně na zemi. Braden Holtby přímo na ledové ploše těsně po zápase prozradil, že je sice hezké dojít do finále, ale stále chybí čtyři vítězství.

Na slova brankáře Washingtonu, který nebyl v posledních dvou zápasech překonán, navázal i ruský útočník a kapitán týmu Alexandr Ovečkin. „Jsem nesmírně šťastný za všechny spoluhráče, fanoušky a i celou organizaci. Nemůžu se dočkat, až finálová série začne," pověděl televizní stanici NBCSN. Posléze ale Ovečkin ještě dodal: „Stále musíme čtyřikrát vyhrát. Budeme bojovat!"

Na druhé straně barikády bude stát nováček NHL, který nejprve předváděl vynikající výkony v základní části a posléze v play-off zařadil ještě na vyšší rychlostní stupeň. Golden Knights zatím proplouvají vyřazovacími boji bez potíží a rovněž si věří na nejvyšší metu.

„Zasloužíme si tady být," řekl William Karlsson. „Porazili jsme tři skvělé týmy, přitom nám nikdo nevěřil. Spousta lidí nyní říká, že je to nespravedlivé a podobné věci. Já si ale myslím, že jsme tady právem a celá organizace a město si to zaslouží."

Finálová série začne v noci z pondělí na úterý a oba týmy budou rozhodně připravený. Který celek získá první Stanleyův pohár ve své historii?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.