bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fisher definitivně pověsil brusle na hřebík. Už přesluhuji, říká

13. května 2018, 15:00

Jan Vojkůvka

Své první loučení si Mike Fisher ještě rozmyslel a ke konci února podepsal s Nashvillem smlouvu do konce sezony. Po vyřazení v semifinále Západní konference však z úst zkušeného centra přichází definitivní sbohem. „Jsem rád, že jsem se vrátil. Bylo to něco úžasného. Ale už přesluhuji,“ podotkl Fisher.

Sedmatřicetiletý Kanaďan od pozdního podpisu smlouvy stihl odehrát 16 zápasů v základní části a dalších 12 přidal v play-off, kde patřil k nejlepším hráčům na buly a oporám Predators. V posledních zápasech ho však trápilo zranění v dolní polovině těla, kvůli kterému nemohl nastoupit do rozhodujícího sedmého zápasu s Winnipegem.

To však na jeho rozhodnutí nic nezměnilo. „Dostal jsem další tři měsíce, ze kterých jsem si užil každou minutu. Užíval jsem si spolupráci s kluky i s celým týmem. Je to skvělá skupina lidí,“ uvedl Fisher. „Je škoda, že končíme už v květnu, je to zklamání, ale tak to prostě chodí. Znám tenhle tým, poučí se a stane se lepším.“

U dalšího pokusu zaútočit na Stanley Cup v příští sezoně však už Fisher nebude jako hráč. Ale působení u organizace nevylučuje. „Uvidíme. Jsem si jistý, že se v budoucnu o něčem pobavíme.“

Fisher vstoupil do ligy jako 44. hráč draftu z roku 1998 v sezoně 1999/2000 v dresu Ottawy, v níž působil až do roku 2011, kdy se poprvé a naposledy v rámci NHL stěhoval. Dostal se právě do Nashvillu, ve kterém strávil dalších 7 a půl roku. Celkově v lize odehrál 1104 zápasů, ve kterých nastřílel 278 gólů a přidal 311 asistencí. Stal se také autorem 63 přesilovkových a 50 vítězných branek. V play-off přidal 146 zápasů s bilancí 24+28.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.