bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fletcher dojednal smlouvu s Laughtonem. Před sebou má ještě dvě výzvy

13. července 2019, 17:15

Jan Vojkůvka

Letní období, během něhož se na hokejových stadionech nic neděje, je zejména pro generální manažery obdobím, kdy naopak mají plné ruce práce. Stejně je na tom i Chuck Fletcher, manažer Philadelphie, který ke své úlevě dokázal dojednat novou smlouvu se Scottem Laughtonem. Další dva chránění volní hráči jsou ovšem v jednání.

Fletcherovi se podařilo pětadvacetiletého Laughtona zaujmout dvouletou nabídkou v hodnotě 4,6 milionů. Útočník neváhal a kontrakt podepsal. Flyers se díky tomu vyhnuli plánované arbitráži, jež měla proběhnout 30. července. 

Podpis Laughtona, který v minulé sezoně naskočil do všech 82 zápasů, ve kterých dal 12 gólů a přidal 20 asistencí, je však zatím jen třetinový úspěch. Fletcher totiž musí vyřešit ještě situaci kolem Ivana Provorova a Travise Konecnyho. 

„To je největší výzva, které teď čelíme,“ podotkl kanadský manažer, který se ujal Philadelphie v prosinci minulého roku. „Když se podíváme na ostatní týmy, mnoho z nich se musí potýkat se stejnou situací. Zaměříme se na to a snad je podepíšeme, co nejrychleji to půjde.“

Oběma hokejistům vypršely po minulé sezoně tříleté nováčkovské kontrakty a dá se očekávat, že si finančně výrazně polepší.

Obzvlášť u Provorova musí Fletcher v jednání vytasit zajímavou nabídku. Dvaadvacetiletý Rus je výraznou oporou zadních řad, v minulé sezoně odehrál v průměru přes 25 minut na zápas. K tomu v 82 duelech zaznamenal 26 kanadských bodů. 

Podle Fletchera dohodu zdržuje vysoký počet nepodepsaných obránců se statusem chráněných volných hráčů, kteří mají podobnou úroveň jako Provorov. „Jednáme v srdečném a přátelském duchu, ale myslím, že dokud se trh trochu neusadí, může být hodně složité k něčemu dospět,“ řekl k rozhovorům se sedmičkou draftu 2015.

O něco lépe se podle Fletchera vyvíjí jednání s Konecnym, dvaadvacetiletým útočníkem a 24. hráčem draftu 2015. „Měli jsme několik dobrých rozhovorů a budeme na tom dál pracovat,“ řekl generální manažer. Konecny v minulé sezoně dokázal podruhé v řadě nastřílet 24 branek, ke kterým navíc přidal 25 asistencí a stanovil si tak nové osobní maximum v počtu bodů (49).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.