bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fleury se vrací do Pittsburghu, Golden Knights mohou poskočit do čela soutěže

6. února 2018, 21:02

Matyáš Krahulík

V rámci dnešního programu NHL nás čeká jeden velmi emotivní návrat. Brankář Marc-André Fleury se vrátí na místo, kde vyhrál tři Stanley Cupy, a od místních fanoušků ho zřejmě čeká vřelé uvítání. Kromě toho uvidíme ještě dalších deset zápasů, z nichž některé mohou výrazně promluvit do bojů o play off.

1:00 Buffalo Sabres – Anaheim Ducks

Pro Buffalo je tato sezóna doslova hororová. Šavle prohrávají jeden zápas za druhým, jsou nejhorším týmem ve Východní konferenci a místo play off je tedy čeká další vysoký výběr v draftu. Ducks jsou na tom výrazně lépe, ale ani oni nemohou být se svými výkony příliš spokojení. Prohráli totiž poslední tři utkání a na Západě se propadli na jedenáctou příčku.

Očekávaní brankáři: Robin Lehner – Ryan Miller

1:00 Pittsburgh Penguins – Vegas Golden Knights

Tento zápas bude speciální hlavně pro brankáře Vegas Marca-Andrého Fleuryho. Zkušený veterán se poprvé od svého odchodu vrátí do Pittsburghu, kde vyhrál tři Stanley Cupy a nesmazatelně se zapsal do klubové historie. Golden Knights se navíc v případě výhry vrátí do čela soutěže, takže o motivaci budou mít postaráno.

Očekávaní brankáři: Matt Murray – Marc-André Fleury

1:00 Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers

Flyers a Hurricanes toho mají v současnosti mnoho společného. Obě tato mužstva se nacházejí na hranici postupu do play off a zároveň mají poměrně špatnou formu. Letci konkrétně prohráli již čtyři utkání v řadě, zatímco Hurikánům se nepodařilo zvítězit v posledních dvou zápasech. Z hlediska šancí na účast ve vyřazovacích bojích bude tento duel nesmírně důležitý.

Očekávaní brankáři: Cam Ward – Brian Elliott

1:00 Columbus Blue Jackets – Washington Capitals

Columbus nyní neprožívá příliš úspěšné období. Hráči Blue Jackets prohráli tři utkání za sebou a na týmy pod čarou již mají jen maličký jednobodový náskok. Potřebují proto co nejrychleji zabrat. Washington sice také nemá ideální formu, ale o své místo v play off se téměř nemusí obávat, protože s pětašedesáti body vévodí Metropolitní divizi.

Očekávaní brankáři: Sergej Bobrovskij – Braden Holtby

1:30 Ottawa Senators – New Jersey Devils

Ottawa v tomto ročníku zažívá obrovský výkonnostní propad. Zatímco loni Sens málem postoupili do finále Stanley Cupu, letos mohou na něco podobného zapomenout, protože jsou až na předposledním místě ve Východní konferenci. Devils bychom naopak mohli označit za velmi příjemné překvapení. Tým, jenž v minulém roce ovládl draftovou loterii, je druhý ve své divizi a postup by mu tedy neměl uniknout.

Očekávaní brankáři: Craig Anderson – Keith Kinkaid

1:30 Detroit Red Wings – Boston Bruins

Red Wings v posledních zápasech nehráli úplně špatně, avšak na play off jim to s největší pravděpodobností stačit nebude. Svěřenci Jeffa Blashilla jsou třináctí v konferenci a na postupové příčky mají osmibodovou ztrátu. Boston se může pochlubit výrazně lepšími výsledky. Medvědi vyhráli osmkrát z posledních deseti pokusů a jsou druzí v Atlantické divizi.

Očekávaní brankáři: Jimmy Howard – Tuukka Rask

1:30 Florida Panthers – Vancouver Canucks

Panthers, kteří mají dlouhodobě problémy s velkým množstvím inkasovaných branek, nabrali v současné době dobrou fazónu a vyhráli poslední tři zápasy. Na postupové pozice ale stále ztrácejí osm bodů, a tak se potřebují na vítězné vlně udržet co nejdéle. V případě Canucks již o play off nemůže být řeč a spíše než tato sezóna se řeší, kam se bude klub ubírat v budoucnosti.

Očekávaní brankáři: Harri Sateri – Jacob Markstrom

2:00 St. Louis Blues – Minnesota Wild

Blues jsou na čtvrtém místě v Západní konferenci a kromě toho se mohou pochlubit i třetí nejlepší obranou v celé soutěži. Další šance porvat se o svůj historicky první Stanley Cup by jim tedy neměla uniknout. Wild mají také velmi dobrou šanci na postup, ale ve zbytku základní části to budou mít daleko těžší. Patří jim totiž až druhá divoká karta a od týmů pod čarou je dělí pouhý jeden bodík.

Očekávaní brankáři: Carter Hutton – Devan Dubnyk

2:00 Winnipeg Jets – Arizona Coyotes

Winnipeg letos předvádí výborné výkony a na Západě se drží na skvělém třetím místě. Velký podíl na tom má produktivní útok v čele s Blakem Wheelerem, který nasbíral již 58 kanadských bodů (14+44). Arizona je naopak největším outsiderem této sezóny. Coyotes sbírají prohru za prohrou a v ligové tabulce jsou s třiatřiceti body beznadějně poslední.

Očekávaní brankáři: Connor Hellebuyck – Scott Wedgewood

2:30 Calgary Flames – Chicago Blackhawks

Flames, kteří by se rádi znovu zúčastnili vyřazovacích bojů, jsou na desátém místě v Západní konferenci a na postupové příčku mají deficit jednoho bodu. Dnešní zápas je tak pro ně velice důležitý. Chicago si v létě prošlo velkými změnami, které mu zatím příliš neprospívají. Hawks prohráli sedm z posledních deseti střetnutí a play off se jim začíná nepříjemně vzdalovat.

Očekávaní brankář: Mike Smith – Jeff Glass

3:00 Colorado Avalanche – San Jose Sharks

Pro fanoušky Avalanche je letošní sezóna příjemnou změnou. Zatímco loni jejich oblíbenci zůstali přikovaní ke dnu soutěže, v současném ročníku bojují o play off a jejich ztráta činí pouhý jeden bod. Sharks jsou na tom ještě o trochu lépe, ale stále nemají nic jistého. V pořadí Západní konference okupují šestou příčku a na týmy mimo play off mají čtyřbodový náskok.

Očekávaní brankáři: Jonathan Bernier – Martin Jones

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.