bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fleury si vybral slabší den, bude to veterána stát post brankářské jedničky Pens?

19. května 2017, 10:00

Vojtěch Balon

Ani sám Marc-André Fleury nepočítal s tím, že by si v play-off nějak výrazněji zachytal. Ještě pár minut před začátkem série prvního kola play-off proti Columbusu Blue Jackets byl v pozici náhradníka, když vtom se během rozbruslení zranil Matt Murray, a vše bylo nakonec jinak.

Fleury obstál. Deptal útočníky Columbusu, poté vychytal i postup proti nabitému Washingtonu. Ve třetím utkání finále Východní konference proti Ottawě si ale frankofonní Kanaďan vybral slabší chvilku a inkasoval čtyřikrát v rozmezí necelých třinácti minut. Zbytek utkání dochytal Matt Murray, který inkasoval jen jednou, Pittsburgh přesto podlehl hladce 1:5.

Dostane dvaatřicetiletý rodák ze Sorelu možnost napravit své zaváhání? „Je to vždy těžké rozhodnutí, ale na druhou stranu příjemné starosti, protože máme dva opravdu dobré brankáře,“ pravil kouč obhájců titulu Mike Sullivan, který vždy až v den zápasu oznámí, kdo bude chytat, a tak to zatím neví ani Fleury s Murraym.

„Moc jsme našemu brankáři nepomohli. Nejprve si musíme uvědomit, že lepší výkon musí podat hráči v poli,“ připustil po středečním výprasku střelec jediného gólu Pens Sidney Crosby.

V loňské sezóně se po Fleuryho zranění stal Matt Murray nečekaným hrdinou vyřazovacích bojů, letos jeho smůla dala příležitost vyniknout jeho zkušenějšímu kolegovi. „Stejně musím být připraven, ať už se trenér rozhodne jakkoliv. Nemyslím na to, stejně to nemůžu nijak ovlivnit,“ řekl s ledovým klidem stále teprve dvaadvacetiletý brankář.

„Nikdy vám perfektně nevyjde 16 zápasů po sobě. Středeční utkání jsem hodil za hlavu a budu zase připraven,“ vzkázal Fleury, jenž se v posledních měsících ocitl ve víru spekulací o možné výměně. Dostane od Sullivana další šanci, nebo dnes v noci uvidíme mezi třemi tyčemi Matta Murrayho?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.