bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fleuryho přání? Dochytat kariéru ve Vegas

16. července 2018, 11:13

Jan Šlapáček

Když si před minulou sezónou vzalo Vegas při rozšiřovacím draftu z Pittsburghu Marca-André Fleuryho, tak zkušený Kanaďan na tiskové konferenci vyslovil přání, že by chtěl ukončit svoji kariéru v barvách Golden Knights. Po uzavření nové smlouvy se mu tohle přání nejspíše splní!

Fleury prodloužil svůj kontrakt o tři roky za solidních 21 milionů dolarů, a tak, pokud nepřijde nečekaná výměna, stráví ve Vegas nadcházející čtyři sezóny.

Celá organizace musí mít z tohoto podpisu velkou radost, usměvavý brankář je hlavní tváří celého týmu a fanoušci ho milují. Na tiskové konferenci pak prohodil k tomuto tématu Fleury vtípek. „Já jen doufám, že budu mít v sedmatřiceti hezčí tvář, než jakou mám teď," pobavil místní novináře.

Po chvíli smíchu ale zvážněl a začal svému současnému klubu děkovat. „Tento tým mi dal druhou šanci nakopnout kariéru a já mu budu vždycky vděčný. Miluji kluky v kabině, miluji celou organizaci. Cítím, že se tady mohu pokusit jednoho dne ukončit kariéru."

Průměrná Fleuryho mzda při platnosti nového kontraktu bude sedm milionů ročně. Nejvíce peněz na účet kanadského brankáře přijde v ročníku 2019/20, kdy získá 8,5 milionů dolarů. Následující sezónu posléze 6,5 milionů a v posledním roce smlouvy 6 milionů. Celý kontrakt má v sobě i klauzuli o nevyměnitelnosti.

„Domníváme se, že tříletá smlouva byla optimálním řešením," uvedl generální manažer George McPhee. „Marc je člověk, u kterého jsme hnedka věděli, že ho budeme chtít prodloužit. Jakmile se naskytla možnost, šli jsme do toho," doplnil svoji předchozí odpověď nejlepší manažer uplynulého ročníku.

Fleury byl ozdobou vyřazovacích bojů, během prvních tří kol si udržel úspěšnost zákroků 94,7 % a zejména on byl hlavní příčinou, že se nováček soutěže dostal až do finálových bojů. Nominace na Vezina Trophy ale Fleurymu utekla, nicméně brankář nevěší hlavu a pokusí se ji získat v následujících letech. Skvělým příkladem mu může být Pekka Rinne, jenž získal tuhle cenu v pětatřiceti.

Přezdívaný "Flower" má ale před sebou i jiné výzvy. V počtu vyhraných zápasů se mezi brankáři nachází na 11. místě, a pokud by v průměru vyhrál v každém ročníku ze své smlouvy třicet zápasů, posunul by se na třetí příčku za své dva idoly - Patricka Roye a Martina Brodeura.

„Je to něco, co bych chtěl dokázat. Během sezóny se na to ale soustředit nebudu," řekl Fleury a ukázal týmového ducha. Bude sympatický brankář úspěšný i v tomto směru?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.