bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida nastoupí proti Coloradu, do hry jde kromě Jágra také Voráček, Plekanec či Vrbata

27. října 2015, 21:32

Jan Prošek

National Hockey League pokračuje deseti zápasy, které slibují velmi zajímavou podívanou. Andrew Ladd odehraje utkání číslo 700, Max Domi bude v Bostonu hájit pozici nejproduktivnějšího nováčka soutěže. V akci budou také čeští hokejisté, Jaromír Jágr bude chtít přidat další kanadské body do svých statistik, zatímco Jakub Voráček vyhlíží svou první trefu v sezoně.

00:00 Boston Bruins - Arizona Coyotes

Tyto dva týmy se v letošní sezóně již utkaly. Boston se radoval výhry 5:3 a rozhodující branku vstřelil Patrice Bergeron. Arizona pokračuje v sérii zápasů na hřištích soupeřů, nyní se jedná o pátý, poslední zápas. Zatím má bilanci 2-1-1. V brance Coyotes dostane ve druhém zápase za sebou přednost Mike Smith. Útočník Max Domi s deseti kanadskými body (4+6) vede bodování nováčků. Co se domácího brankoviště týká, není vůbec jasné, kdo v něm bude. Tuukka Rask ani Jonas Gustavsson zatím nechytají příliš spolehlivě. Trenér Claude Julien startujícího gólmana ještě neprozradil. Do sestavy se po zranění vrací útočník Matt Beleskey.

00:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets

Jedná se o první z pěti plánovaných vzájemných zápasů. Hostujícímu týmu bude, vinou nemoci, ve druhém po sobě jdoucím mači chybět centr Ryan Johansen. Columbus stanovil rekord moderní éry NHL, když prohrál osm úvodních zápasů sezóny. Deváté utkání už vyhrál. Domácí se budou muset obejít bez pravého křídelního útočníka Tuoma Ruttua, který má zlomenou nohu. Do hry není stále připravený ani Patrik Eliáš, jenž pokračuje v individuálním tréninku. Šestého startu v řadě se dočká gólman Cory Schneider. Zajímavostí je, že oba soupeři mají naprosto shodné využití přesilových her – 22,2 %.

00:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres

V minulé sezóně vyhráli Flyers dva ze tří zápasů. Hostující útočník Evander Kane bude mužstvu chybět čtyři až šest týdnů, důvodem je pochroumané levé koleno. Nicolas Deslauriers ho nahradil ve formaci s centrem Ryanem O´Reillym a Tylerem Ennisem. Do sestavy domácích by se měl vrátit Michael Raffl, který od pondělí plně trénuje. Kteří brankáři budou hájit branky, to není jasné. Kouči obou týmů o tomto postu mlčí.

00:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes

První vzájemný letošní zápas vyhrál Detroit, v tom druhém se pro změnu radovala Carolina. Který tým vyhraje třetí mač? Hurricanes odehrají šestý ze sedmi venkovních zápasů v řadě. Gólman Cam Ward pravděpodobně dostane přednost před Eddie Läckem. „Cítím se velmi dobře,“ pravil Ward pro internetové stránky klubu. Ofenzivě týmu se příliš nedaří, protože v posledních čtyřech zápasech vstřelila Carolina pouze čtyři branky. Domácí trenér Jeff Blashil uvedl, že se dnes do branky postaví Petr Mrázek a v útoku si zahraje Tomáš Jurčo, jehož čeká třetí zápas letošní sezony. Obránci Mike Green a Kyle Quincey v pondělí netrénovali, a tak je pravděpodobné, že ani v zápase nenastoupí.

00:30 Florida Panthers - Colorado Avalanche

Hostující brankář Reto Berra se dočká třetího startu v sezóně, což prozradil kouč klubu Patrick Roy. Útočník Jack Skille se přestěhoval ze čtvrté do druhé formace k Nathanu MacKinnonovi a Gabrielu Landeskogovi. Obránce Tyson Barrie se vrací po tří zápasové suspendaci do sestavy. „Pomůže nám v přesilovkách, jeho přítomnost bude znát,“ dodal Roy. Na druhé straně se v brance představí pravděpodobně Roberto Luongo. Domácím bude chybět člen první formace Barkov. „Je dobré vědět, že dokáži hrát s Bjugstadem. Vyhovíme si na ledě, víme, co od sebe čekat,“ řekl Jaromír Jágr deníku Miami Herald. Bude česká osmašedesátka zářit i dnes?

01:00 St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning

Jedná se o první ze dvou vzájemných zápasů naplánovaných na letošní sezónu. Hostující brankář Andrej Vasilijevskij nebude hrát, ale už se zapojil do tréninku, stejně jako centr Brian Boyle, který vynechal z nespecifikovaných důvodů dva zápasy. Zvláštní nádech bude mít duel pro brankáře Tampy Bena Bishopa, který se narodil právě v St. Louis. Do sestavy domácího týmu se vrací útočník Robby Fabbri a Scottie Upshall. Naopak do hry nezasáhne obránce Kevin Shattenkirk, kterého trápí zranění v dolní části těla.

01:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers

Trenér hostujícího týmu, Todd McLellan, se nechal slyšet, že na venkovní trip neodletí obránce Justin Schultz, protože se v utkání s Los Angeles zranil. Proti Wild nebude hrát ani další bek Griffin Reinhart. Branku Minnesoty bude hájit její loňský spasitel Devan Dubnyk. Domácí budou znovu spoléhat na Zacha Pariseho, který s devíti kanadskými body vede produktivitu týmu.

01:00 Winnipeg Jets - Los Angeles Kings

Hostující tým se bude muset stále obejít bez pomoci útočníka Dwighta Kinga a obránce Matta Greenea. Trenér Darryl Sutter prozradil, že do branky se postaví Jonathan Quick. Ohledně postu brankáře naopak mlží domácí kouč Paul Maurice, který jinak neprovede žádné změny v sestavě. Nováček Nikolaj Ehlers zaznamenal tři góly v osmi zápasech coby člen třetí formace. Blake Wheeler prožívá nejlepší období ve své kariéře, když bodoval v osmi zápasech v řadě. Andrew Ladd odehraje jubilejní sedmisté utkání v NHL.

01:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks

Ducks prožívají velmi špatný vstup do sezóny, střelecky se jim absolutně nedaří. K týmu se připojil útočník Chris Wagner, který byl povolán ze San Diega v AHL. Obránce Kevin Bieksa odstoupil z minulého zápasu, protože byl trefen ve třetí třetině kotoučem do obličeje. Domácí forvard Aleš Hemský vynechal pondělní trénink. Mimo hru zůstávají Patrick Eaves, Travis Moen a Curtis McKenzie. Bek Jyrki Jokipakka do zápasu nastoupí. V brance domácích bude Antti Niemi, za hosty bude ve dvou dnech po sobě chytat Frederik Andersen.

03:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens

Trenér Michel Therrien nejspíš příliš sestavu měnit nebude. Tým spoléhá na ofenzivní sílu Maxe Paciorettyho a Tomáše Plekance, kteří patří k nejproduktivnějším v mužstvu. Brankoviště Vancouveru bude hájit Ryan Miller, který odchytal všechny minuty v prvních osmi zápasech sezóny. Útočník Brandon Prust bude hrát poprvé proti svému bývalému týmu. „Bude to specifický zápas, na který se moc těším. Chci odvést maximální výkon a pomoci k výhře,“ pravil forvard, který za Canadiens odehrál předchozí tři sezony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.