bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida omlazuje. Víc prostoru může čekat třeba Švýcar Malgin

1. srpna 2017, 12:00

Jiří Lacina

Vypadá to, že kádr Floridy do příští sezóny omladí. Mužstvo dalo sbohem veteránům Jaromíru Jágrovi a Jussimu Jokinenovi a místo nich zapracovává mladší hráče. Samozřejmě takový Radim Vrbata v 36 letech věkový průměr zrovna nesníží, ale jiní ano. Šanci v kempu dostane několik mladých Finů a víc prostoru může očekávat také talentovaný dvacetiletý mladík Dennis Malgin.

Panteři jej draftovali ve čtvrtém kole v roce 2015. První rok po draftu zůstal ještě doma ve Švýcarsku, kde za SC Zürich nasbíral ve 38 zápasech 17 bodů (5+12). Mimochodem, ve stejném týmu tehdy nastupoval o rok mladší Američan Auston Matthews, který byl se 46 body výrazně produktivnější. Loni už se Malgin prosadil do prvního týmu Floridy, kde odehrál 47 zápasů s bilancí 6+4.

Do nadcházející sezóny by měl vkročit jako hokejista, který už ví, o čem tahle liga je. Prozatím asi ve třetím útoku, ovšem s potenciálem výhledově se posunout do elitní útočné šestky. „Individuálně je velmi dobře vybavený,“ říká ředitel hráčského vývoje Panthers Bryan McCabe. „Někdy byl možná ještě rychlejší, než bylo potřeba,“ dodal k jeho nruslařské výbavě.

„Měl bohužel hodně zranění, jinak je to ale velmi šikovný hráč. Jeho hra potřebuje ještě trochu okořenit, proto absolvoval vývojový nováčkovský kemp. Snažíme se jej předělat hlavně směrem dozadu. Minulý rok měl plný vzestupů a pádů, teď se chceme všichni ujistit, že do kempu vstoupí s maximálním sebevědomím.“

Vedle Malgina budou mít Panteři k dispozici několik již zavedených hráčů s věkem pod 24 let. Alexandr Barkov (v září 22), Vincent Trocheck (23), Aaron Ekblad (21) a Michael Matheson (23) už patří k oporám. K tomu přičtěte desítku letošního draftu Owena Tippetta nebo Jayce Hawryluka, draftovaného před třemi lety ve druhém kole. Oba by měli být součástí omlazovací kúry Panthers s reálnou šancí proniknout brzo do prvního týmu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.