bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida zahajuje cestování po Kanadě, Carolina s Minnesotou útočí na pátou výhru

17. ledna 2017, 20:00

Michal Sobotka

Jaromír Jágr se s Floridou vydává na cestování po kanadských městech. Panthers zahajují čtyřzápasový trip, který začnou na ledě Calgary. Celky s nejlepší formou jsou Carolina a Minnesota, které v úterý zaútočí na páté vítězství v řadě.

01:00 New York Rangers – Dallas Stars

Po čtyřech dnech se opět rozsvítí světla v Madison Square Garden na hokej. Pravdou ale je, že v poslední době nepřináší světoznámá aréna domovskému celku mnoho štěstí. Rangers ve dvou předešlých zápasech neuspěli a padli s Torontem i Buffalem, což při vší úctě k nim nejsou soupeři, se kterými by New York měl doma ztrácet.

Dallas je na tom s formou úplně stejně jako domácí. Dvakrát v řadě prohrál, navíc svého dnešního soka neporazil už třikrát po sobě. Stars trápí mizerná obrana a nevyrovnané výkony jejich brankářů. Ve třech z předchozích pěti duelů inkasovali minimálně čtyři branky a to se pak těžko vyhrává. Výraznější změnu nepřinesl ani návrat kapitána Jamieho Benna do sestavy.

V brance domácích stane Henrik Lundqvist, který vychytal v prvním mači proti Stars nulu. Teď se mu ale vůbec nedaří, z posledních šesti startů má průměry 3,73 branky na zápas a úspěšnost jen 87,2 %. Vzhledem ke krátkodobému zranění Anttiho Raanty si však nejspíš zachytá všechny tři duely v tomto týdnu. Hosté zatím nesdělili, na kterého Fina padne volba tentokrát.

01:00 Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes

Od své neuvěřitelné vítězné série prohráli svěřenci Johna Tortorelly čtyři ze šesti možných utkání. Jen dvakrát však hráli doma. Právě před vlastními fanoušky se ale představí třikrát v následujících čtyřech dnech. Blue Jackets přišli v tabulce Metropolitní divize o první místo, neboť další sérii výher udělal pro změnu Washington.

Hrát se v Carolině, pak by Hurricanes byli asi jasným favoritem. Doma vyhráli čtrnáct z posledních šestnácti mačů, a proto se v tabulce drží na dostřel play-off, na které chybí Canes jediný bod. Hosté vyhráli poslední čtyři utkání, jenomže všechny sehráli doma. Venku z 23 možností uspěli pouze šestkrát. V prvním vzájemném duelu sezony zvítězili v PNC Areně 5:3.

Velkým tématem bude, zda se do branky vrátí Sergej Bobrovskij, který si minulý týden hodně odpočinul. Ani jeden tým však zatím neuvedl, kdo bude chytat.

01:30 Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres

Vzhledem k blízkosti obou měst nás jistě čeká napínavé utkání. Maple Leafs jsou po letech zase v bojích o nadstavbovou část. Díky osmi výhrám v posledních deseti střetnutích drží poslední postupovou příčku z Atlantické divize, ovšem jen o skóre. Přestože Toronto patří k lépe střílejícím týmům, první vzájemný duel vyhrálo na ledě Sabres jen 2:1.

Motivace hostů je tedy zřejmá, odčinit domácí nezdar proti věhlasnějšímu sokovi. Forma Sabres mimo svou domovskou arénu je však značně slabá. Mančaft stavěný kolem Jacka Eichela vyhrál jen dvakrát z deseti pokusů. Ve hře o play-off ho tak drží domácí prostředí, kde vyhrál poslední tři mače. Z pěti předešlých duelů v Air Canada Centre však vyhrál jen jednou.

Úkolem Dána Andersena bude napodobit výkon z prvního duelu, kdy pochytal 42 střel Buffala. Na druhé straně nebude chybět Robin Lehner, který se pro změnu vytáhl včera proti Dallasu.

02:00 St. Louis Blues – Ottawa Senators

Domácí začínají obracet kartu. Zatímco v první polovině sezony patřili k nejlepším týmům v rámci utkání na svých stadionech, venku se pro změnu řadili mezi nejhorší. Jenže v kalifornském trojboji po jasné porážce na ledě Los Angeles zabrali a uspěli jak v San Jose, tak Anaheimu. Ve Scottrade Center ale neporazili Ottawu třikrát v řadě a naposledy až v roce 2010, což je vousatá historie. Na druhou stranu ze všech tří utkání získali alespoň bod.

Ottawa venku vcelku pravidelně střídá porážky s vítězstvími, i když teď má na kontě dva nezdary po sobě. Už byla však zmíněna dlouhodobá úspěšnost Senators na ledě dnešního soka. Celek z hlavního kanadského města navíc má motivaci napravit klopýtnutí s Torontem. Jedná se o vůbec první vzájemný duel s Blues v letošní sezoně.

Carter Hutton svými výkony přesvědčil Kena Hitchcocka, aby mu dával více prostoru. Není se co divit, bývalá dvojka Nashvillu vychytala ve dvou po sobě jdoucích zápasech dvě výhry, inkasovala jen jednou a připsala si čisté konto. Hutton nebude mezi třemi tyčemi chybět ani tentokrát. Na opačné straně bude podevatenácté v řadě Mike Condon.

02:00 Minnesota Wild – New Jersey Devils

Bruce Boudreau vtiskl Minnesotě novou tvář. Podle trenérského stylu zkušeného stratéga se dalo očekávat, že Wild budou málo inkasovat. Jenže vepředu je tým stále slušně produktivní. Poznal to Montreal (7:1) i Dallas (5:4). Minny má na kontě čtyři výhry v řadě, což je společně s Carolinou nejlepší výsledek v současné NHL.

V zápasech New Jersey celkově moc branek nepadá, což není žádné velké překvapení. V předchozích dvou mačích ale Devils konečně našli recept na to, jak těsné zápasy vyhrávat. Po třech nezdarech za sebou uspěli stejným poměrem 2:1 v Calgary i Vancouveru. Dnešním utkáním zakončí klub z Východní konference své cestování po kanadských městech a vrátí se domů.

Devan Dubnyk vévodí skoro všem číslám brankářů v ročníku, takže ho Bruce Boudreau rozhodně nebude šetřit. Na malou vytíženost si nemůže stěžovat ani Cory Schneider a dnes by tak mohl být k vidění velmi zajímavý souboj dvou skvělých brankářů.

03:00 Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks

Pod Skalistými horami už pomalu balí sezonu a mohou přemýšlet o přestavbě, výměnách při uzávěrce přestupů a také červnovém draftu. Avalanche prohráli dvakrát v řadě a jejich domácí bilance zůstává nadále velmi trýznivá. Z deseti posledních duelů před vlastními fanoušky vyhráli jen jednou. Nadále tak platí, že jsou suverénně nejhorším týmem v domácím prostředí.

Ani Chicagu se moc nevede, protože dvakrát za sebou prohrálo. Na rozdíl od Colorada však hrálo s mančafty, které jsou pořádně rozjeté. Platilo to o Washingtonu (0:6) i Minnesotě (2:3). Proti Avs navíc bilance Blackhawks není kdovíjak úžasná. V probíhající sezoně se oba duely sehrály v Chicagu a každý tým vyhrál po jednom.

Tři z pěti výher Avalanche na domácím ledě obstarala dnešní jednička Semjon Varlamov. Dalších devět jich ale prohrál. Ruský brankář od svého návratu po zranění stále čeká na vítězství. Blackhawks zatím stratujícího gólmana neodhalili.

03:00 Calgary Flames – Florida Panthers

Domácí hokejisté vyhráli tři utkání v řadě, než dvakrát po sobě padli. Navíc domácí porážku jim uštědřil jiný tým Východní konference, kterým byli New Jersey Devils. Přesto Calgary může pohrozit soupeři už jen výsledkem z poslední vzájemné bitvy, kdy v Albertě Florida nakoupila potupný debakl 0:6.

Panthers ale rozhodně netrpí špatnou formou. Ze čtyř předchozích zápasů prohráli jediný, když doma nestačili na Islanders. Od roku 2008 se Florida na ledě Calgary představila pětkrát a ve třech případech byla šťastnějším týmem. Momentálně má navíc sérii čtyř venkovních úspěchů za sebou.

Chad Johnson vyhrál polovinu ze svých posledních čtyř startů, ale má z nich parádní čísla. Úspěšnost vyšponoval na 94,1 % a průměr stlačil pod dvě branky na utkání. Dnes bude čelit Floridě, která ještě nepotvrdila svého brankáře.

04:00 Vancouver Canucks – Nashville Predators

Zdá se, že Vancouver letos střídá dlouhé série výher s ještě delšími sériemi porážek. To samozřejmě sráží naděje kanadského mančaftu na postup mezi osm vyvolených v Západní konferenci. S Nashvillem budou domácí bojovat proti páté porážce v řadě. V prvním vzájemném duelu s Predators prohráli Canucks 1:2 v prodloužení.

Jednalo se o utkání, které není ani týden staré. Nashville tím ale odstartoval svou vítěznou sérii, protože posléze uspěl s Bostonem i Coloradem. Na kontě má tak tři výhry v řadě a před tímto duelem bude jistě v ideálním herním rozpoložení. Tři z předchozích čtyř duelů proti Vancouveru navíc svěřenci Petera Lavioletta vyhráli.

Na oznámení začínajících brankářů si ještě budeme muset počkat.

04:00 Anaheim Ducks – Tampa Bay Lightning

Anaheimu po třech výhrách za sebou vystavili stopku borci ze St. Louis. I tak ale poslední zápasy Ducks budí strach, především z výborné defenzivy. Domácí za poslední čtyři duely inkasovali dohromady pouhé tři branky a John Gibson s Jonathanem Bernierem vychytali každý po jednom čistém kontu.

Také na výsledcích Tampy se výrazně podepsal brankář. Navrátilec do sestavy Ben Bishop odchytal dva úspěšné duely Lightning v řadě. Naposledy to zmáknul v neděli na ledě Kings. Ačkoli Tampa vyhrála dva z předešlých tří duelů, tak to z její strany zatím není taková jízda, jak se očekávalo. Přesto jsou Bolts jen dva body od play-off.

Ani zde se zatím startující gólmani neví.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.