bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Floridě protéká sezóna mezi prsty. Rowe je spokojený jen s Jágrovým útokem

8. března 2017, 15:00

Jiří Lacina

Pár týdnů to vypadalo nadějně. S návratem Alexandra Barkova a Jonathana Huberdeaua se Florida zvedla a zlepšenými výsledky z přelomu ledna a února dala fanouškům naději, že by se BB&T Center na jaře mohl dočkat play off. Zejména trip po Západní konferenci dopadl skvěle – deseti body z deseti možných. Potom jako když utne. S návratem před vlastní fanoušky se Panterům znovu rozklepala kolena a sezóna jim pomalu protéká mezi prsty.

Na pondělním tréninku vysvětloval trenér Tom Rowe hráčům, že cesta k postupu do vyřazovací části vede přes větší počet branek vstřelených při hře pět na pět a přes zlepšenou defenzivu. Na tu se ostatně sliboval zaměřit už po svém nástupu do funkce, kterou přebral po vyhozeném Gerardu Gallantovi. Nezdá se, že by s obrannou hrou nějak zásadně pohnul. Někteří Panteři nadále udivují svou bezstarostností.

Přede všemi vyzdvihl Rowe výkony prvního útoku. Borce elitní formace, v čele s pětačtyřicetiletým Jaromírem Jágrem, nazval „nejlepšími hráči“. Bohužel se nezdá, že by jeho proslov k něčemu byl. Florida vstřelila v úterý proti New York Rangers jediný gól při hře pět na pět, v obraně generovali její hráči jeden lapsus za druhým. Byla z toho další porážka 2:5.

„Rychlonozí útočníci Jezdců strávili s brankářem Jamesem Reimerem o samotě víc času, než jeho manželka April,“ píše sarkasticky list Sun Sentinel. Je to pohříchu stále stejný pohled. Vincent Trocheck je sice nejproduktivnějším hráčem a nejlepším týmovým střelcem, podruhé za sebou ale skončil v tabulce pravdy s -2 body. Reillyho Smithe vyplísnil Rowe před pár dny za mizernou defenzivu před novináři zcela otevřeně. V posledních dvou zápasech celkem -3.

Od Thomase Vaneka si v novém klubu slibovali pomoc na přesilovce. Těžko říct, zda tento přínos vyváží laxní hru dozadu, od nástupu na Floridu má rovněž -3. Jedním z mála, kdo uhájil čistý štít, je skutečně Jaromír Jágr. Ten zůstal po třech porážkách na nule, která ale bohužel svítí i na jeho kontě připsaných kanadských bodů. Rowe sice Jágra chválí, čas na ledě mu ale postupně snížil z někdejších 20 na současných 15-16 minut.

Naprostým zklamáním je letos hra jednadvacetiletého obránce Aarona Ekblada. Aktuálně se sice dává trochu dohromady, z posledního místa v týmovém plus minus bodování (-20) se už ale asi sotva vyhrabe. Jak málo někdy stačí… Hráč, kterého tipoval náš redakční kolega v minulé sezóně na velkého sběratele Norrisových trofejí pro nejlepšího beka sezóny, podepsal v létě lukrativní kontrakt a od té doby je k nepoznání.

V úterý prohráli Panthers šesté utkání ze sedmi. Těžko říct, co jim na domácím hřišti tak svazuje ruce i nohy. Venku vybojovala letos Florida 36 bodů, doma jen 33. Úterní výkon celého týmu nazvaly floridské noviny bezkrevným a laxním. „Panteři, kteří většinu noci vypadali, jako by na ledě ani nechtěli být, prohráli šestý ze sedmi domácích zápasů,“ píše místní tisk.

Pokud zůstává Florida stále ve hře o play off, pak jen proto, že hraje v nejslabší divizi, kde krom Montrealu nemá tento rok nikdo větší kvalitu. Milovník pokročilých statistik Tom Rowe, generální manažer a trenér v jedné osobě, jenž v létě překopal dobře fungující tým a každému hráči, kterému měla byť až za rok končit smlouva, předložil nabídku na hromadu miliónů, může přemýšlet, kde všude udělal chybu. Jeho vysněný model totiž nefunguje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.