bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Floridský tandem pro start sezóny? Berra má krýt záda Reimerovi

2. července 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Když se Florida rozhodla nepodepsat další smlouvu s Alem Montoyou, všichni očekávali, že hlavním cílem generálního manažera Toma Rowea bude rychlý zisk schopné dvojky pro Roberta Luonga. Vše se tedy mělo uzavřít výměnou Reta Berry. Jenže tím nic neskončilo, Rowe se na svůj hlavní manévr teprve chystal. Na hráčském trhu ulovil Jamese Reimera.

Proč? Reimer je mužem, který výhledově může převzít roli jedničky Panterů, navíc novému týmu zřejmě výrazně pomůže hned zkraje příští sezóny, kdy by měl alespoň dočasně sloužit jako záskok za zkušenějšího a o devět let staršího kolegu. Luongo se totiž zotavuje po operaci kyčle a nejí jasné, zda start ročníku stihne.

"Patrně vstoupíme do základní části s Berrou a pochopitelně s Reimerem. Uvidíme, jak na tom Roberto bude. Vše se bude odvíjet od toho, jak proběhne jeho rehabilitace. V tuto chvíli pokračuje opravdu dobře. Budeme to brát den po dni a uvidíme, nehodláme nic uspěchat," tvrdí Rowe, jehož úmysly s čerstvou kanadskou akvizicí jsou snadno čitelné. I sám Reimer dobře ví, jak se bude vyvíjet jeho pozice.

Reimer v kariéře: 215 zápasů, úspěšnost 91,4 %, průměr 2,78, 14 nul

"Patrně budou chtít vidět, jakou porci zápasů s postupem času dokážu od Lounga převzít a čeho jsem vlastně schopen," tvrdí "Optimus Reim" v rozhovoru pro Sun Sentimel. "Jsem si jistý, že takový je plán," dodal. Ano, dá se očekávat, že pokud potvrdí své kvality, výhledově se Loungovým nástupcem, již nyní by mu měl výrazně ulevit od zápasového vytížení.

Reimer v sezóně 2015-16: 40 zápasů, úspěšnost 92, 2%, průměr 2,31, 3 nuly

"Bobby Lou" v minulé sezóně odchytal 60 zápasů, což byla na sedmatřicetiletého gólmana, mimochodem nejstaršího v NHL, obdivuhodná porce. "Je to výtečný brankář," poklonil se svému novému spoluhráči rodák z manitobské Morweeny a posléze vysvětloval, proč si vybral právě Floridu. "Jako každý kluk ze "zapádákova" někde v Manitobě chci získat Stanley Cup. Věřím, že s tímto mužstvem máme velkou šanci a sám udělám maximum pro to, aby jsme to skutečně dokázali."

Reimer se upsal na pět let za 17 milionů dolarů, což z hlediska stropové zátěže představuje velmi přijatelný kontrakt s ohledem na to, že se osminásobný kanadský reprezentant časem může stát klíčovou oporou Panthers. Florida si mezi třemi tyčemi výrazně polepšila, byť Montoyův odchod zpočátku příjimali její fanoušci se značnou nelibostí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.