bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flyers a Pens pod otevřeným nebem zabojují o Pensylvánii, Neuvirth bude u toho

25. února 2017, 20:00

Martin Zíta

Sobotní večer a noc patří rivalům. Vše odstartuje souboj o Kalifornii a poté se pozornost přesune do Kanady a Pensylvánie. Toronto už více než tři roky trpí pod nadvládou Montrealu a rádo by s tím něco udělalo. Povede se mladé partě okolo Austona Matthewse udělat za bídou tlustou čáru? Philadelphia a Pittsburgh si k připomenutí padesátého výročí ligového rozšíření z roku 1967 zahrají pod otevřeným nebem a v brance Philadelphie nebude chybět Michal Neuvirth.

22:00 Los Angeles Kings – Anaheim Ducks

Už počtvrté si to o nadvládu nad Kalifornií rozdají Los Angeles a Anaheim. Ducks ovládli dva ze tří vzájemných zápasů a v obou případech udrželi čisté konto. Z posledních pěti zápasů vyhráli Ducks třikrát, naposledy doma proti Bostonu. Kings se tolik nedaří, za stejné období urvali pouze jediné vítězství a doma prohráli třikrát v řadě.

Ani jeden tým svůj brankářský plán stále neoznámil, čekají se starty Petera Budaje a Jonathana Berniera.

23:00 Nashville Predators – Washington Capitals

Filip Forsberg vstřelil v obou posledních zápasech Nashvillu hattrick a na pomyslný hattrick hattricků bude útočit v souboji s Washingtonem. Preds z posledních pěti zápasů vyhráli tři, ovšem Capitals porazili naposledy předminulou sezonu. Washington vyhrál poslední dva zápasy a celkem tři z pěti. Oba soupeři na sebe letos narazí poprvé.

Philipp Grubauer by měl naskočit v brance Capitals, proti němu se zřejmě představí Pekka Rinne.

23:00 New Jersey Devils – New York Rangers

Už dvakrát v sezoně Rangers zvládli složit rivala z New Jersey a Devils se tak dotřetice pokusí tuto smůlu zvrátit. Devils vyhráli dva z posledních pěti zápasů, zatímco Rangers o pouhý jeden více.

V brance domácích bude stát Cory Schneider, zatímco branku Rangers bude hájit náhradník Antti Raanta.

23:00 Columbus Blue Jackets – New York Islanders

Ze dvou dosavadních vzájemných zápasů si oba týmy odnesly po jedné výhře a v obou případech se radoval domácí tým. Columbus odehrál doma posledních šest zápasů a sedmý proti Isles bude závěrečným této domácí šňůry. Jackets v tomto období zvládli urvat tři výhry. Islanders vyhráli poslední tři zápasy a čtyři z pěti a těší se jedné z nejlepších forem napříč ligou.

Isles již potvrdili start Thomase Greisse, proti němu by se s největší pravděpodobností měl postavit Sergej Bobrovskij.

1:00 Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens

Na vzájemné zápasy nedávné minulosti nemají v Toronto moc dobré vzpomínky. Letos prohráli Leafs s Habs už třikrát. Montreal v posledních dnech nepředvádí nijak zvlášť pohlednou podívanou a prohrál čtyři z pěti zápasů. Toronto na tom není se dvěma výhrami za stejné období o moc lépe.

Ani jeden ze soupeřů nic nepotvrdil, ale předpokládají se starty Frederika Andersena a Careyho Price.

2:00 Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

Rok 1967 byl v historii NHL velmi důležitý. První rozšiřovací vlna zrušila dosavadní osmitýmové pořádky a do nejlepší hokejové ligy světa vlétli kupříkladu hráči Pittsburghu a Philadelphie.

Právě souboj Penguins a Flyers v noci na neděli má za úkol pomoci tuto skutečnost připomenout, je to přece jen padesát let. A jak jinak výročí připomenout než soubojem pod otevřeným nebem na fotbalovém Heinz Field.

Flyers vyhráli dva z posledních pěti zápasů a pouze jeden z posledních pěti vzájemných s Pittsburghem. Penguins vyhráli tři z posledních pěti a doma z jednatřiceti střetů odešli bez bodu jen čtyřikrát. Vše se ale pochopitelně odehrálo pod střechou.

Philadelphia již s výrazným předstihem odhalila své brankářské plány a českého fanouška jistě potěšily. V brance Flyers se totiž představí Michal Neuvirth. Na druhé straně bude stát Matt Murray.

4:00 Vancouver Canucks – San Jose Sharks

San Jose na začátku února porazilo Vancouver a nyní mají šanci na další vítězný střet. Shars vyhráli pouze dva z posledních pěti zápasů, ovšem pozoruhodně bodovali ve všech. Vancouver taktéž urval dvě vítězství, žádný bod navíc ale nevydoloval.

Nad brankovišti stále visí otazník. Zřejmě naskočí Ryan Miller a Martin Jones.

4:00 Colorado Avalanche – Buffalo Sabres

Buffalo si s Coloradem poradilo v prvním vzájemném zápase sezony a favoritem bude i nyní. Sabres vyhráli tři z posledních pěti zápasů, zatímco Colorado za stejné období urvalo výhru jedinou a znovu se potácí v blátě špatných výsledků.

Calvin Pickard bude v brance Colorada, proti němu by se s největší pravděpodobností měl postavit Robin Lehner.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.