bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flyers opět ve středu přestupových spekulací. Odejde Voráček? ptají se v zámoří

21. ledna 2019, 12:00

Šimon Rogner

Hokejisté Philadelphie sice vyhráli poslední tři zápasy a zmenšili svoji ztrátu na pozice zaručující play off, stále však musí smazat poměrně velké manko. Pokud v příštích týdnech nezaznamenají nějakou delší vítěznou sérii, musí generální manažer Chuck Fletcher začít zvažovat možné výměny. A podle nedávného rozhovoru s deníkem Philadelphia Inquirer už o jedné seriózně uvažuje: dres Flyers by do 25. února mohl vyměnit útočník Wayne Simmonds.

„Cílem by bylo buď s ním podepsat, nebo ho do uzávěrky přestupů vyměnit,“ řekl Fletcher v rozhovoru s novinářem Samem Carchidim. A není se čemu divit.

Třicetiletému Kanaďanovi, který v letošní sezóně ve 48 utkáních nasázel 15 gólů a přidal tři asistence, končí v létě smlouva a může se tak stát nechráněným volným hráčem. Stejně je na tom také rakouský útočník Michael Raffl a podle dostupných informací se o oba borce už také několik týmů horentně zajímá.

Z dalších Fletcherových vyjádření však lze rovněž usoudit, že místo toho, aby se fanoušci během 25. února třásli, koho z hráčů manažer Flyers vymění, lze spíše očekávat výprodej hráčů už před tímto datem. „Nevím, jestli je uzávěrka přestupů tím nejideálnějším datem, kdy dělat výměny. Pokud budeme schopni něco udělat před uzávěrkou, bude to skvělé. Pokud ne, budeme mít spoustu příležitostí v létě,“ myslí si Fletcher.

Spekulace o možném trejdu se v souvislosti se Simmondsem objevovaly dříve (viz náš dřívější článek), nyní se však začíná mluvit i o dalších hokejistech. Fletcher sice odmítl možnost úplné přestavby, nicméně známý server zaměřující se na spekulace The Fourth Period se dotýká i dvou českých hráčů: „Mohli by Flyers zvažovat výměny některých dalších hráčů, jako jsou například Radko Gudas nebo Jakub Voráček?“

O ani jednom z Čechů se v zámoří v souvislosti s možnou výměnou příliš nehovoří, to se ale může v případě správné nabídky rychle změnit. Voráček patří s 39 body ve 48 utkáních k produktivnějším hráčem Flyers a zájem o něj určitě je a bude. Je tak otázkou, jak moc Fletcher s devětadvacetiletým rodákem z Kladna, jemuž z kontraktu zbývá ještě šest let s průměrným ročním platem 8,25 miliónů, v budoucnu počítá.

V kádru Philadelphie ale patří k perspektivnějším hráčům, a pokud někdo mužstvo opustí, bude se jednat spíše o veterány Joriho Lehteru (v červenci mu končí smlouva na 4,7 miliónů), Dalea Weiseho (konec smlouvy v červenci 2020 s platem 2,35 miliónů) či právě Simmondse s Rafflem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.