bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flyers, Panthers a Avalanche čekají důležité zápasy! Kdo se přiblíží k play-off?

5. dubna 2018, 19:57

Jakub Prchal

Čeká nás pořádná porce zápasů! Na kluziště nejlepší hokejové ligy světa vyjede hned dvacet čtyři celků a rozhodně se bude na co dívat. Flyers, Avalanche a Panthers potřebují bodovat, pokud se chtějí podívat do play-off. Uvidíme ale také další zajímavé souboje. Columbus se doma představí proti Penguins, Arizona si to zase rozdá s Vancouverem o poslední místo v Západní konferenci.

01:00 New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs

New Jersey se prezentuje naprosto skvělou formou, a to hlavně díky Taylorovi Hallovi, který doslova tlačí svůj tým do play-off. Pokud dnes vyhrají, definitivně potvrdí účast, tudíž mají o motivaci postaráno.  Toronto se ziskem sto tří bodů drží třetí pozici v Atlantické divizi a na tomto stavu se už nic nezmění. Nyní už jen čeká, zda se v prvním kole potká s Bostonem či Tampou.

01:00 Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins

Columbus už má také takřka jistotu vyřazovací fáze, matematicky ji ale potvrdí až v případě, že ze zápasu s Pittsburghem udoluje alespoň jeden bod, nebo pokud zaváhá Florida, která na Columbus ztrácí šest bodů a zbývají jí odehrát tři zápasy.

Pittsburgh je na tom bodově stejně a dnešní duel výrazně napoví o končeném pořadí v Metropolitní divizi. Jinými slovy, pro oba týmy půjde o důležitý zápas vzhledem k faktu, že druhý divizní celek má v prvním kole play-off výhodu startu v domácím prostředí.

01:00 New York Islanders – New York Rangers

Od jedné hodiny můžeme sledovat také atraktivní souboj mezi rivaly z New Yorku. Islanders i Rangers nedisponují zrovna nejlepší formou, zároveň se oba týmy krčí ve spodní polovině tabulky. Domácí jsou na tom bodově o něco hůře, protože na dnešního soupeře ztrácí jeden bod. Pokud tedy vyhrají, mohou je v tabulce přeskočit, což nebude chtít dlouholetý rival dopustit.

01:00 Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes

Pro Flyers půjde o nesmírně důležitý zápas, protože možná jako jediný tým se reálně musí bát Floridy, která jim šlape na paty. Ještě před měsícem by si nikdo nevsadil, že zrovna Philadelphia bude muset bojovat do posledního zápasu, ale opak je pravdou. V případě, že Flyers nevyhrají, Florida bude mít svůj postup ve svých rukou, protože ztrácí jen čtyři body, přičemž má výhodu jednoho zápasu k dobru!

01:00 Washington Capitals – Nashville Predators

Ve stejný čas můžeme sledovat souboj týmů, které se oba nachází v naprosto skvělé formě. Vždyť Capitals z posledních deseti duelů prohráli jen dva. Hosté z Nashvillu na tom nejsou o moc hůře, z patnácti posledních nebodovali jen ve čtyřech případech. Oba celky hrají ofenzivní hokej, a tak kdo si vybere tento zápas, rozhodně se nebude nudit.

01:30 Detroit Red Wings – Montreal Canadiens

Detroit se v březnu hodně trápil, vstup do nového měsíce tomu ale vůbec nenasvědčuje. Vždyť z posledních čtyř zápasů si vždy odnesl body. Naposledy sice prohrál s Columbusem po prodloužení, avšak předtím vyhrál třikrát v řadě! Montreal se velmi trápí a z posledních patnácti zápasů se mohl radovat jen ve třech případech. Montreal často chybuje v obraně a dostává tak hodně branek, na což nedokáže ofenzíva reagovat. Navíc nemůže nasadit klíčové hráče – Maxe Paciorettyho, Shea Webera a Andrewa Shawa, které trápí zranění.

01:30 Florida Panthers – Boston Bruins

Právě Florida je ze všech týmů bojujících o play-off v nejhorší situaci. Nic už totiž nemá ve svých rukou, přesto musí bojovat do posledního dechu, protože na Flyers ztrácí čtyři body, přičemž Panthers odehráli o jedno utkání méně. V případě, že Philadelphia zaváhá, může všechno převzít ve svůj prospěch Florida. 

Proti Bostonu ale nebude mít vůbec snadnou úlohu. Tím spíš, že Bruins bojují o konferenční titul s Tampou. V současnosti mají oba celky stejný počet bodů, důležité tak bude, jak zvládnou poslední dva zápasy základní části. Vše je naprosto otevřené.

02:00 Winnipeg Jets – Calgary Flames

Winnipeg hraje velice ofenzivní hokej, který diváky musí bavit. Aktuálně se drží na druhém divizním místě, ještě se však teoreticky může dostat před Nashville, který by ale musel zaváhat a oba zbývající zápasy prohrát. Calgary už si jen vylepšuje sbírku svých letošních bodů v tabulce, protože už z vlastního pohledu nemá možnost promluvit do konečného pořadí.

03:00 Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights

Edmonton se nachází na třinácté příčce Západní konference a už prakticky nemá o co bojovat. To se však nedá říct o Connorovi McDavidovi, který má po roce opět na dosah trofej pro nejproduktivnějšího hráče základní části NHL, a tak ji určitě bude chtít ulovit.  Vegas zase jistojistě vyhraje Pacifickou divizi, a to hned v prvním roce v lize, což je naprostý unikát a takový počin se zapíše do bohaté ligové historie. Z hlediska formy, Vegas z posledních pěti zápasů prohrálo jen jednou.

04:00 Vancouver Canucks – Arizona Coyotes

Vancouver s Arizonou soupeří o to, kdo skončí sezónu na posledním místě Západní konference. Pozice domácích je o bod lepší, avšak čeká je rozjetá Arizona, která v posledních týdnech porazila Calgary, St. Louis, Vegas či Tampu. Z předchozích deseti utkání pak prohrála jen čtyři. Vancouver zase drží sérii pěti zápasů, kdy si připsal alespoň jeden bod.

04:30 Los Angeles Kings – Minnesota Wild

Los Angeles si po výhře nad Coloradem zajistilo play-off, už se tedy nemusí strachovat. Nyní se soustředí na ustálení formy před prvním kolem play-off, zároveň se může pokusit přeskočit Anaheim a získat tak lehčího soupeře pro play-off.

Minnesota už svoji pozici nezmění a může už jen vyčkávat na start vyřazovací fáze. Velmi dobrou sezónu prožívá zejména útočník Eric Staal, jenž po devíti letech opět nastřílel minimálně čtyřicet branek.

04:30 San Jose Sharks – Colorado Avalanche

Sharks naposledy prohospodařili vedení 2:0 a smolně prohráli s Dallasem, dnes si tak chtějí napravit chuť a pojistit si druhé divizní místo, díky čemuž by získali výhodu domácího prostředí v prvním kole play-off. Rozhodně ale nepůjde o nic jednoduchého, jelikož jim pravděpodobně stále bude chybět Evander Kane. Spekulovalo se o návratu Joa Thorntona, konečné rozhodnutí však nebude známé dříve než před zápasem.

Colorado se drží na poslední postupové pozici a nutně potřebuje bodovat, jinak je pravděpodobné, že svoji šanci využijí Blues. V takovém případě by Avalanche neměli postup ve svých rukou. Každým zápasem se situace mění.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.