bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flyers trápí brankářská krize. Pomůže jim Bobrovskij?

12. prosince 2018, 13:30

David Zlomek

Kdybyste se fanoušků Philadelphie Flyers zeptali, co je v letošním ročníku trápí nejvíce, pravděpodobně by vám odpověděli, že je to hlavně počínání gólmanů. Ron Hextall se s tímto problémem nedokázal vypořádat, takže možná i proto byl vyhozen, stejný problém teď řeší Chuck Fletcher, jenž v křesle generálního manažera sedí týden. Problém by měl údajně vyřešit Sergej Bobrovskij.

Tuto informaci přinesl novinář Chris Johnston, který píše: „Philadelphia má problém s gólmany, a tak přemýšlí, jak ho vyřešit. Šušká se, že v létě půjdou po Sergeji Bobrovském.” 

Ano, paměť vás neklame, Bobrovskij už přece jednou dres Flyers oblékal. Philadelphia mu dala šanci, když ho podepsala jako nedraftovaného volného hráče. Po dvou sezonách byl vyměněn do Columbusu za výběr v druhém, třetím a čtvrtém kole draftu.

Možná namítnete, že Flyers udělali chybu, že ho neměli vyměnit. Jistě, to je pravda, nicméně museli. A způsobili si to sami, protože zpanikařili, nechtěli dát mladému gólmanovi šanci, a tak v létě 2011 podepsali Ilju Bryzgalova. Tohle byl kámen úrazu, Bryzgalov neměl přijít a měla se dát šance Bobrovskému.

Je tak skvělým příkladem toho, co bylo dříve u Flyers, co se týče brankářů, špatně. Chyběla trpělivost i znalost řemesla. 

Situace v brankovišti je letos u Flyers opravdu katastrofální. Ne, že by se to nedalo čekat, protože Brian Elliott šel do sezony po velké operaci a Michal Neuvirth a jeho zdraví je kapitola sama pro sebe. Na farmu poslali před sezonou Cartera Harta, který je velkým příslibem a v nižší lize roste v budoucí jedničku.

Před sezonou se navíc zranila dvojka Alex Lyon. Ale už jenom to, že na něj Flyers spoléhali jako na dvojku, o něčem hovoří. Hextall měl něco udělat. Neudělal, což ho dost možná stálo místo.

Elliottovi i Neuvirthovi po sezoně končí smlouvy a není pravděpodobné, že by si je chtěla Philadelphia ponechat. Elliott nebyl úplně špatný, ale jeho zdraví je chabé, to samé platí i o jeho českém kolegovi. Flyers potřebují lepší možnost, než bude Hart naplno připraven.

Což nás opět přivádí k Bobrovskému, který má od svého příchodu do Columbusu druhou nejlepší úspěšnost zákroků v lize. Mimochodem, dvakrát se také radoval z Vezina Trophy.

Do karet Flyers také nahrává, že po sezoně bude tento ruský brankář bez smlouvy, protože ta stávající mu končí a říká se, že by chtěl zkusit trh s volnými hráči. Aaron Porzline, redaktor The Athletic, zmiňuje, že by byl rád nejlépe placeným gólmanem v NHL. 

Carey Price, jenž má nyní nejštědřejší smlouvu mezi gólmany, má osmiletou smlouvu na 84 milionů dolarů. Bobrovskij si oprávněně myslí, že by měl dostat minimálně stejně.

Bobrovskij je od roku 2012 pravidelně zmiňován jako jeden z nejlepších brankařů ligy, jenže v playoff to nepotvrzuje. Letos také dvakrát nezáří, nicméně nikdo se nebojí, že by svou formu opět nechytl. 

Je jasné, že Bobrovskij bude v létě královsky zaplacen. Flyers mají místo pod platovým stropem i důvod utrácet. Kdyby se jim povedlo přivést ho zpátky, vyřešili by svůj problém, jenom musí vědět, na jak dlouho “Boba” chtějí, na svou šanci totiž čeká Carter Hart.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.