bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Formace z nejvíc podceňovaných hráčů: v bráně jistota, v útoku třicetigólový střelec

2. dubna 2017, 15:30

Michal Janoštík

Nevyhrají žádná ocenění, ve svém týmu nejsou hvězdy. I tak jsou ale velmi důležitými články v mozaikách trenérů. Jsme skoro na konci sezóny, začínají diskuze o playoff, na které budou navazovat diskuze o draftu, oceněních pro hráče a tak dále. Nyní je tedy dobrý čas na to, abychom se pobavili o hráčích, kteří si zasluhují více slávy a pozornosti, než je jim věnováno. 

Nikdo z nich si zuby na individuální ocenění nebrousí, ale všichni dohromady mají za sebou výbornou sezónu.

BRANKÁŘ

Craig Anderson (OttawaOttawa Senators)

Mezi všemi gólmany, kteří odchytali více než 1 000 minut, má při hře pět na pět jen Sergej Bobrovskij lepší úspěšnost než Anderson. I tak je ale 94% úspěšnost ottawského gólmana více než luxusní. Je dokonce v tomto ohledu lepší než Carey Price nebo Braden Holtby. Andersonův příběh znají asi všichni, kvůli nemoci manželky odchytal jen 35 utkání. Ovšem když nastoupí, tak to stojí za to. Senators v něm mají jistotu a v playoff bude právě Anderson jistě důležitým prvkem v jejich týmu.

OBRANA

Josh Manson (AnaheimAnaheim Ducks)

Manson není obráncem, který by trávil na ledě hodně času, ale zasloužil by si ho. Většinou na ledě pobude něco málo přes 18 minut, ale často nastupuje proti elitním útokům soupeře. Mezi obránci je v bodování až 218., ovšem jeho Corsi statistika je naprosto brilantní. Ta ho totiž řadí mezi TOP 10 obránců, kteří odehráli alespoň 500 minut a více. Ducks mají plno dobrých obránců, takže je možné, že Josh Manson bude po sezóně měnit působiště, kde by mohl hrát daleko častěji.

Jaccob Slavin (CarolinaCarolina Hurricanes)

Ve 22 letech má Jaccob Slavin podobnou porci času na ledě jako Justin Faulk. Zdá se, že v něm našli Canes zlato. Mladík předvádí výborné držení puku, má 33 bodů a spolu s Brettem Pescem je hodnocen jako jeden z nejlepších defenzivních párů. Podle Corsi navíc patří mezi 20 nejlepších obránců. Dalším pozitivem je, že přestože odehraje hodně času a nabrání se toho až až, tak celkově dvanáct trestných minut je velmi dobrá vizitka. Na Slavinovi by mohli Hurricanes stavět.

ÚTOK

Viktor Arvidsson (NashvilleNashville Predators)

Zkušení hráči, kteří střílejí více na bránu než Arvidsson: Brad Marchand, Patrice Bergeron a nikdo další. Švéd ukazuje predátorské instinkty a spolu s Ryanem Johansenem a Filipem Forsbergem tvoří údernou formaci. Útočník Nashvillu umí vytvořit šance a i díky tomu dal již 29 branek v této sezóně. On a Forsberg jsou gólové mašiny, které tlačí Predators do playoff. Jak si ale povedou v něm?

Anthony Mantha (DetroitDetroit Red Wings)

Mantha těsně vytlačil Jonathna Marchessaulta z Panthers. Ten dal totiž osm ze svých sedmnácti gólů v přesilovce. Kanaďan, který hraje v letos tragickém Detroitu, dal šestnáct ze svých sedmnácti zásahů při hře pět na pět. Navíc má jedno z nejlepších Corsi v lize. Jako jeden z mála snese přísnější měřítko v týmu Red Wings. Tento talentovaný útočník slibuje tradičnímu klubu lepší zítřky. Jako dvacítka draftu 2013 se konečně prosadil do sestavy a si vede možná až nečekaně dobře. Nezbývá než doufat, že jej nepotká nějaké nepříjemné zranění.

Mathieu Perreault (WinnipegWinnipeg Jets)

Perreault se předvedl v posledních osmnácti zápasech, kdy si připsal 21 bodů při průměrném čase na ledě 17:44. V prvních 42 zápasech na něm strávil jen 15:32. Nyní by se dal popsat asi takto. Když hraje, je produktivní. Již sedmou sezónu v řadě má pozitivní skóre ve statistice Corsi. Je 345. v NHL co se týče času na ledě, ale 133. v bodech na odehrané minuty. Vměstnal se mezi Sebastiana Aha a Mikaela Backlunda.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.