bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

FOTO: Do kabiny Oilers. Takhle vypadá nejmodernější aréna na světě

12. srpna 2018, 16:10

Lukáš Peroutka , Zdeněk Ž. Bílý

Říká se, že víc jak deset let jezdili zástupci Edmontonu Oilers po světě a do detailu vymýšleli, jak by jejich nová aréna měla vypadat. Vyplatilo se. Rogers Place, domovský stánek Edmontonu Oilers, je největší a nejmodernější hokejovou arénou na světě. Otevřena byla v roce 2016 a návštěvníky v mnoha ohledech ohromí. Supermoderní je i zázemí, které využívají hráči a realizační tým Oilers.

Pokud zavítáte do centra města, arénu nemůžete přehlédnout. Díky své velikosti a nezaměnitelnému plášti je vidět průzory v mnoha ulicích mířících severním směrem. V okolí navíc probíhá čilý stavební ruch. Tak intenzivní, že místní vtipálci v žertu říkají, že Edmonton zná jen dvě roční období: zimu a stavění.

Na základě dohody s českým a slovenským hokejovým svazem se původní Memoriál Ivana Hlinky bude do Kanady vracet každý druhý rok. Už teď ale Rogers Place a bezprostřední okolí nabízí přepychový komfort a pohodlí, kterému můžou v jiných městech hrajících NHL jen závidět.

Není velkým tajemstvím, že samotný Edmonton jako město nebývá pro hráče při rozhodování o dalším působišti na vrchních příčkách žebříčku popularity. Dlouhé a mrazivé zimy s teplotami hluboko pod bodem mrazu se nemůžou rovnat možnostem na Floridě nebo v Kalifornii. Toho si jsou v managementu Oilers dobře vědomi, a tak je možné z hotelu, kde je ubytována většina hráčů, přímo do haly přejít bez toho, aniž byste museli byť jen na vteřinu vystrčit nos do místního mrazu.

K dispozici mají špičkové zázemí, asi nejlepší v celé NHL. A tak organizace z hlavního města Alberty, kde působila řada velkých hvězd hokejové historie, sní svůj sen o zisku dalšího Stanley Cupu. Ve vitríně za vstupními dveřmi do kabiny už na něj místo přichystali...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.