bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Francois Beauchemin opět Kačerem. V Anaheimu hodlá zakončit kariéru

22. srpna 2017, 12:15

Lukáš Podleśny

Po letošní sezóně byl Coloradem vykoupen ze smlouvy a dostal se tedy na listinu volných hráčů. Stal se tak jedním z mnoha veteránů, kteří čekali na nabídku nové smlouvy. Nyní se však může těšit na návrat do Anaheimu.

Francois Beauchemin v roce 2015 podepsal s Coloradem tříletý kontrakt na 4,5 miliónů dolarů ročně. Právě takovou sumu si měl vydělat také příští sezónu, nicméně Colorado se ho v červnu zbavilo vykoupením ze smlouvy. Pro Avs se tedy uvolnilo místo pro chránění dalšího hráče v Expansion Draftu, Beauchemin se díky no-move klauzuli dostal na seznam hráčů, které si Las Vegas nemůže vybrat.

Za takové situace tedy Beauchemin čekal na listině volných hráčů. To však jen doteď. Po sedmatřicetiletém obránci sáhli Kačeři z Anaheimu, kteří mu nabídli roční smlouvu, jež s bonusy může vynést až 1,5 miliónů dolarů ročně. Kanaďan se tedy vrátí na místo, kde strávil svá nejlepší léta, a kde vybojoval svůj jediný Stanley Cup. Přesně tak. Pro Beauchemina není Anaheim žádnou novinkou, neboť zde hrál mezi sezónami 2005/2006 – 2008/2009, 2010/2011 – 2014/2015 a teď jako Kačer hodlá ukončit kariéru.

„Vždycky jsem říkal, že kariéru bych rád ukončil právě v Anaheimu“, vyjádřil se rodák z quebeckého Sorelu. „Před lety se situace poněkud měnila, ale teď mám šanci vrátit se a ukončit svou epizodu s Anaheimem. Moje kariéra opravdu nemohla skončit lépe. Jsem hodně natěšený“, přidal Beauchemin.

Nicméně dostat se mezi nejlepší šestici obránců Anaheimu rozhodně nebude jednoduché. Ducks totiž mají velmi solidní obranu v čele s Camem Fowlerem a nutno říci, že loňská sezóna se Beaucheminovi příliš nepovedla. Na druhou stranu 18 kanadských bodů může být hodně dáno také faktem, že se střílením branek a produktivitou mělo problémy celé Colorado.

Každopádně si ale Francois Beauchemin polepšil. Z nejhoršího týmu ligy přichází do celku, který popáté v řadě ovládl Pacifickou divizi a loni se dostal do finále Západní konference. Je tedy reálná šance na zakončení kariéry velmi pěkným týmovým výsledkem. Dokonce nikde není psáno, že Beauchemin s Anaheimem nemůže vyhrát svůj druhý Stanley Cup. Totiž kvalitu na to Kačeři rozhodně mají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.