bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Frolík by se mohl stěhovat za Zuckera do Minnesoty, spekulují v zámoří

24. května 2019, 14:00

Jiří Lacina

Na mistrovství světa patří k největším oporám českého národního týmu. Se 14 body (7+7) je po čtvrtfinále pátým nejproduktivnějším hráčem turnaje, spolehlivý vepředu i vzadu. V jednom z rozhovorů na Slovensku přiznal, že budoucnost moc daleko neplánuje. Smlouvu má Michael Frolík v 31 letech ještě na rok. Aktuální drby naznačují, že by ho nemusel strávit v Calgary.

Podle informace The Athletic, kterou převzaly další zdroje, jedná Minnesota Wild o výměně Jasona Zuckera. Vedle jiných také s Calgary Flames, kam by se mohl tento sedmadvacetiletý útočník přesunout za Michaela Frolíka a Sama Bennetta. Aspoň takovou náhradu by si Wild představovali.

Dalším kontaktovaným klubem ze strany Minnesoty prý byla Arizona, kde je zájem o Christiana Dvoraka a Christiana Fischera. A Las Vegas s Jonathanem Marchessaultem. Variant je zřejmě víc, podle několika zdrojů nabídl Pittsburgh Minnesotě Phila Kessela. Už delší dobu není žádným tajemstvím, že  by Penguins jednatřicetiletého Američana rádi vyměnili.

Michael Russo z The Athletic informoval o rozhovorech mezi Minnesotou a Calgary už před uzávěrkou přestupů. Tehdy se hovořilo o tom, že za Zuckera do Minnesoty mohl putovat Frolík a volba v prvním kole draftu 2019. Výměna prý padla z nevyjasněných důvodů doslova za minutu dvanáct. Zasvěcení jsou přesvědčeni, že po sezóně došlo k obnovení jednání na stejné téma.

Michael Frolík oslavil v únoru jednatřicáté narozeniny. V sezóně měl jisté problémy, trenér ho jednu dobu využíval tak málo, že za něj orodoval i agent. „Nejsem povaha, abych si sám říkal o větší vytížení. Nakonec mi kouč našel roli zpátky ve druhé lajně, kde jsem byl předtím. Když mě dával jinam, nebylo to ono,“ řekl v nedávném rozhovoru pro Deník Sport.

Odchovanec kladenské školy vstupuje do posledního roku kontraktu, který mu garantuje příjem 4,3 miliónů dolarů. Bennettova stropová zátěž je 1,95 mil, Zuckerova 5,5 mil. Na mistrovství světa patří Frolík s Jakubem Voráčkem k nejzkušenějším a nejspolehlivějším hráčům české reprezentace. Sám ale na nedávnou otázku, co bude po skončení smlouvy, jen pokrčil rameny.

„Chtěl bych hrát, co nejdéle to půjde, ale trend je jasný. Omlazuje se to. Člověk po třicítce je starej. Záleží, jestli přijde nějaký kontakt nebo ne. Pak se uvidí, jestli bych ještě hrál v Evropě. Všechno se bude odvíjet od zdraví,“ dodal ke své budoucnosti zhruba před týdnem.

 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.