bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Frolík si poseděl na tribuně, proti Bostonu se vrátil dvěma góly

18. října 2018, 15:00

Jiří Lacina

Nejen začínající Češi mají problém udržet si místo v sestavě. Filip Zadina, Libor Šulák, bohužel i Martin Nečas zatím nedokázali své zaměstnavatele přesvědčit, že si zaslouží setrvat v prvním týmu. Stejný problém ale aktuálně řešil i zasloužilý rutinér se smlouvou na 4,3 miliónu dolarů ročně. Michael Frolík proseděl nedělní zápas Calgary s Coloradem pouze na tribuně.

Když měl pro novináře zavzpomínat, kdy zažil něco podobného naposledy, musel hodně zalovit v paměti. Bylo to ještě v době působení v Chicagu. „Určitě to bude pár let,“ řekl třicetiletý útočník. „Není to příjemné ani snadné. Musíte se soustředit na věci, které můžete ovlivnit. Tvrdě makat a pak jít a něco předvést.“

Frolík od začátku sezóny nedostával na ledě moc prostoru. Nastupoval převážně ve čtvrté útočné řadě, proti Vancouveru, Nashvillu a St. Louis odehrál jen něco mezi 7-9 minutami. Trenér neměl důvod na stavu věcí něco měnit, Calgary hraje od začátku velmi dobře. Pokud už prohrálo, jako proti St. Louis Blues, měl v tom prsty právě český hokejista.

„Po zápase se St. Louis jsem měl tušení, že nebudu v sestavě. Byl jsem dvakrát vyloučený a oni dali gól. Vypadalo to, že něco přijde a něco se opravdu stalo,“ krčil rameny Frolík.

Ve čtyřech duelech, ke kterým nastoupil, měl v plus minus nulu. Do kanadského bodování zapsal jediný gól, proti Vancouveru uzavíral skóre trefou do prázdné klece. Nízké vytížení pochopitelně vnímal nelibě, nicméně s odhodláním vše změnit.

„Není snadné hrát sedm minut za utkání. Je pak obtížné něco předvést, zvlášť když jste byli zvyklí hrát 16 minut. Na lavičce se vám honí hlavou různé věci. Chcete udělat dojem na trenéra, chcete se ukázat, ale nic nejde podle vašich představ.“

Je příjemné pomoct týmu vyhrát

Kouč Frolíkovo přání vyslyšel, ve čtvrtek proti Bostonu jej vrátil do sestavy a český forvard se mu odvděčil tím nejlepším možným způsobem. Po boku spoluhráčů z loňské sezóny strávil na ledě přes 16 minut a zakončil dvě nádherné akce, obě do prázdné brány. Asistoval mu pokaždé Mikael Backlund.

„Je příjemné, když pomůžete týmu vyhrát,“ řekl Frolík, vyhlášený první hvězdou večera. „Neměl jsem začátek, jaký jsem si přál, ale sezóna je dlouhá. Snažil jsem se tvrdě pracovat v tréninku, zlepšovat se každý den. Doufal jsem, že se to otočí. Dneska to vyšlo. Snad to vydrží.“

Frolík v 6. minutě otevřel skóre, ve 24. minutě pak zvyšoval na 4:1. Projevená radost z obou přesných zásahů dávala tušit, jak moc se českému forvardovi ulevilo. Góly byly o to cennější, že pomohly k vítězství proti silnému Bostonu. Calgary vyhrálo čtvrté z šesti utkání sezóny a v Pacifické divizi drží za Anaheimem průběžně druhou pozici.

„Líbí se mi, že máme schopnost generovat šance. V defenzivě a hře ve středním pásmu ještě nejsme tam, kde chceme být. Až se tam dostaneme, budeme mnohem lepší tým,“ pochválil své hráče trenér Bill Peters, jenž po skončení minulé sezóny vystřídal na lavičce Flames Glena Gulutzana.


Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.