bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Frustrace Kučerova vystihuje aktuální situaci Tampy. Bolts s Columbusem prohrávají 0:2

13. dubna 2019, 10:05

Matěj Hodoval

Základní částí projeli jako nůž máslem. Se ziskem neuvěřitelných 128 bodů si již několik týdnů před koncem zajistili status vítěze základní části. Propast mezi nimi a druhým mužstvem tabulky, Calgary Flames, činila 21 bodů. Jenže to všechno je rázem nepodstatné.

Tampa Bay ukazuje učebnicový příklad toho, že úspěch v základní části ještě nemusí znamenat úspěch v play-off.

Souboj prvního kola proti Columbusu začal pro Bolts skvěle, podle očekávání. Tedy jen úvodní dvacetiminutovka prvního utkání. Tampa se v ní dostala do pohodlného vedení 3:0, jenže poté se něco stalo. Svěřenci Jona Coopera o velký náskok přišli a nechali Blue Jackets nejen postarat se o první překvapení, ale také ujmout se vedení v sérii.

První zápas většinou nic neznamená. To by se však nemohlo další zaváhání opakovat.

V noci z pátku na sobotu hostila Tampa Bay svého soupeře z Columbusu podruhé. Příznivci domácích očekávali, že jejich oblíbenci předchozí omyl napraví a na led Modrokabátníků se přesune série za vyrovnaného stavu. Chyba.

Jistota mezi třemi tyčemi a produktivní střelci dovedli Columbus k vítězství 5:1. První hvězdou zápasu se stal Matt Duchene. Útočník, kterého generální manažer Jarmo Kekäläinen získal během této sezony z Ottawy, zaznamenal svůj vůbec první zásah v play-off a navrch přidal tři asistence.

Jenže samotný výsledek nebyl pro Lightning jedinou kaňkou tohoto večera.

Obrovská frustrace se podepsala na nejproduktivnějším hráči základní části National Hockey League. Nikita Kučerov absolutně nezvládl poslední momenty utkání. Méně než pět minut před koncem si totiž svůj vztek vybil na hostujícím Markusi Nutivaarovi.

Finského protihráče Kučerov nejprve podrazil, načež jej ještě klečícího u mantinelu nesportovně dohrál, což pochopitelně nenechalo hráče Blue Jackets chladnými. Na ruskou šestaosmdesátku se okamžitě vrhli. Kučerov již během zápasu obdržel trest dvouminutový, pětiminutový a trest do konce utkání. V sobotu jej navíc čeká disciplinární řízení.

A tak pokud nemá Jon Cooper na čele z dosavadního průběhu prvního kola dost vrásek, jedna mu pravděpodobně přibude. Je totiž více než možné, že minimálně ve třetím duelu se bez svého ruského ostrostřelce bude muset obejít. O výši Kučerovova trestu vás budeme informovat.

Třetí střetnutí mezi Tampou a Columbusem je na programu v noci z neděle na pondělí. Úvodní buly bude vhozeno v 01:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.