bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gallagher hodil špatný ročník za hlavu. Čím dříve se vrátíme, tím lépe, říká

15. srpna 2016, 8:30

Michal Sobotka

Soupeři proti němu neradi hrají. Brendan Gallagher sice vzrůstem nepatří mezi vysoké hokejisty, ale ustojí hodně soubojů a navíc se oponentovi dokáže dostat pod kůži. Vinou zranění odehrál Kanaďan v loňské sezoně jen 53 utkání. Individuálně se mu dařilo, ale týmové výkony Montrealu byly slabé. „Chceme se přes to přenést," uvedl v rozhovoru pro NHL.com.

Kdyby si v průběhu sezony 2015/16 nezlomil prsty a nepřivodil další zranění v dolní části těla, pak by se Brendan Gallagher za uplynulou sezonou mohl ohlédnout s radostí. Alespoň z pohledu individuální formy, protože by jistě zaznamenal svoje bodové maximum (zatím 47). Za 53 odehraných zápasů totiž posbíral 40 bodů.

Hokej je ale kolektivní sport a tak bez ohledu na své vlastní statistiky nemohl mít radost. Montreal totiž nenaplnil očekávání a skončil před branami play-off. V určité míře se na tom podílelo i zranění brankářské jedničky Careyho Price. „Už se nemůžeme dočkat nové sezony. Čím dříve se vrátíme zpátky, tím lépe," nechal se slyšet čtyřiadvacetiletý Gallagher.

Canadiens se loni nechali možná trochu ukolébat povedeným startem. Vyhráli prvních devět střetnutí, jenže od té doby výkony nebyly moc valné. Pouhých 82 bodů na vyřazovací boje stačit nemohlo a o Stanleyův pohár se tak po čtyřech letech hrálo opět bez účasti slavného kanadského klubu.

Léto tak přineslo poměrně radikální řez klubovou soupiskou. Nad všemi pochopitelně vyčnívá jméno obránce P.K. Subbana, jehož klub vyměnil do Západní konference Nashvillu Predators. Získal ale zkušeného ranaře od modré čáry Sheu Webera. Ten nejspíš ofenzivně nepřinese tolik bodů jako jeho mladší kolega, v Montrealu si však slibují zlepšení defenzivní činnosti od jedenatřicetiletého mazáka.

Gallagher už měl možnost svého nového kolegu potkat. Stalo se tak ve Vancouveru na benefičním softbalovém zápase pro dětskou nemocnici v Montrealu. Sám Gallagher akci pořádal a pozval na ni několik dalších borců z NHL. Kromě Webera nechyběli třeba Milan Lucic, Mark Scheifele nebo Sam Reinhart. „Shea byl prvně i v Montrealu, takže měl hodně náročný týden. I přesto si ale našel čas, aby tuhle akci podpořil. Hodně to vypovídá o jeho mentalitě," ocenil Gallagher.

Weber se ale nestal jedinou posilou. Další dvě posily dorazily do útoku. Andrew Shaw přicestoval z Chicaga a Alexandr Radulov se znovu pokusí přesvědčit NHL o svých hokejových dovednostech. Povedou-li změny k lepšímu, to se fanoušci a experti dozví až v následujících měsících.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.