bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gaudreau vyrovnal výkon Phila Housleyho z roku 1994. Má čisté srdce, říká trenér

19. října 2017, 10:20

Robert Rampa

Johnny Gaudreau zažívá produktivní vstup do sezony. S devíti body v šesti zápasech je dokonce prvním takovým v dresu Flames od roku 1994, kdy se to podařilo Philu Housleymu. S Calgary se drží na předních příčkách ligy a vedle útoku se může spolehnout na pevnou obranu za sebou. „Nikdo nemůže nic namítat, tým vyhrává a my se cítíme dobře,“ říká americký útočník.

Povedený začátek přidá týmu na sebevědomí, na vlně vítězství jej tato vlna může nést ještě několik týdnů. Gaudreau si ale uvědomuje, že časem bude potřeba zase zabrat. „Přijde nový měsíc, ty si uvědomíš, že jste dva tři zápasy nezískali ani bod, tým prohrává a vy se musíte vypořádat s problémem.“ Ačkoliv Johnnyho povedený start těší, soustředí se, aby tým postupoval správným směrem. „Tým je důležitější.“

O Johnnym by mohl vyprávět asi nejvíc Sean Monahan. V lajně s ním tráví už několikátou sezonu, „Je speciální, to víme. Právě teď srší sebevědomím a Johnny to musí cítit. Útok mu klape, bez přemýšlení šlape do obrany. Johnny je hodně soutěživý, pamatuje si všechno, používá to jako svoje palivo,“ říká Monahan.

Loni přitom 24letému Američanovi začátek vůbec nevyšel. Gaudreau vynechal celý tréninkový kemp kvůli vyjednávání o smlouvě. Následně podepsal na šest let za 40,5 milionu dolarů a po šesti zápasech nasbíral pouze tři body a připsal si sedm mínusových bodů. Trenér Glen Gulutzan vidí důvod rozdílu v tlaku na hlavu. „Letos vypadá volněji, nese na bedrech méně tlaku. Loňská vyjednávání mu vůbec nepomohla. Ten kluk má čisté srdce, stará se o celý tým a letní byznys mu uškodil. Teď mu puk na hokejce drží jako lepidlo,“ říká Gulutzan.

Další body může Gaudreau společně s Monahanem nasbírat už dnes v noci proti Carolině. Oba totiž nastoupí v jedné lajně s Jaromírem Jágrem. „Super, že s ním budeme hrát. Na puku je chytrý, dokáže si jej pokrýt. Myslím, že si budeme rozumět,“ věří spojení Gaudreau.

Travis Hamonic a TJ Brodie vládnou obraně Flames

Spojení Hamonica a Brodieho může GM Treliving považovat za skvělé rozhodnutí. Jenom se potvrzuje, jak silnou obranou Calgary disponuje. V druhém obranném páru totiž pro změnu řádí Hamilton s Giordanem. Ale zpět k první dvojici. „Hamonic byl doslova zvíře při posledním vítězství nad Vancouverem. Zachraňuje nás v oslabení, hraje tvrdě,“ chválí Treliving.

A pokračuje. „Občas si ho nemusíte na hřišti tolik všimnout. Jasně, proti Canucks dal gól, ale jeho hlavní práce je hrát tvrdě před vlastní brankou. A to se mu daří. Jako pár s Brodiem nás ustálili. Díky Hamonicovi má totiž Brodie více svobody do útoku a zatím ji využívá neobyčejně.“

Giordano jako Brodieho bývalý parťák jenom potvrzuje, že jejich spojení přinese ovoce. „Hammer (Hamonic) je opravdu silný, využívá svoje tělo. A protože je chytrý, čte dobře hru, využívá ho chytře. Hammer je silně nedoceněný. Zjednodušuje hru, odvádí všechnu těžkou práci. To pak pro Brodese (Brodie) znamená, že si může dovolit více zaútočit,“ vysvětluje Giordano.

Hamonic proti Vancouveru odehrál skoro 23 minut, Brodie přes 26, společně stojí za úspěšnými oslabeními Calgary. Teď bude na Jágrovi, Monahanovi a Gaudreauovi, aby stejně úspěšně zvládli přesilové hry. Zatím drží úspěšnost přesilové hry na 20 procentech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.