bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Getzlaf musel na operaci a chybět může až dva měsíce

8. listopadu 2017, 11:00

Petr Sumbal

Hodně špatná zpráva pro Anaheim. Jeho kapitán Ryan Getzlaf se na led jen tak nevrátí. Po operaci jedné z obličejových kostí by mohl na ledě chybět až dva měsíce. Zkušený dvaatřicetiletý útočník stihl odehrát v nové sezoně jen šest utkání, ve kterých si připsal sedm bodů, než si přivodil ono nešťastné zranění.

Jak se to všechno vlastně seběhlo? Hrála se zrovna první třetina zápasu Ducks proti Carolině, když střelu Getzlafova spoluhráče Coreho Perryho tečoval útočník Hurricanes Sebastian Aho tak nešťastně, že zasáhla Getzlafa do obličeje. Ten ještě odehrál šest dalších střídání, než z utkání definitivně odstoupil.

 Od té doby už se v žádném zápase neobjevil a jen tak se zase neobjeví. Poté co podstoupil operaci mu kosti v obličeji zpevňují šrouby a podle vyjádření generálního manažera Anaheimu Boba Murrayho zmešká minimálně další měsíce. Pro Ducks tedy bude hlavně důležité, aby jejich lídr nechyběl v play-off, kam se chtějí za každou cenu dostat.

Okolnosti jim ale zatím moc nepřejí. V tabulce Západní konference jsou až na dvanáctém místě a vyrovnávat se musí i s dalšími zraněními. Na marodce jsou další důležití hráči. Cam Fowler má problémy s kolenem a chybět bude ještě přibližně měsíc, Ryan Kesler marodící s kyčlí bude zpátky až kolem Vánoc a Patrick Eaves má stále problém v dolní polovině těla. Významný počet zápasů už vynechali také Hampus Lindholm a Sami Vatanen.

„Nepamatuji si sezonu, ve které by se nám zranilo tolik důležitých hráčů, litovat nás však nikdo nebude,“ ví Murray, že v NHL se na sentiment nehraje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.