bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Getzlaf překonal Paula Kariyu a je druhý v klubovém bodování Kačerů

12. března 2015, 12:30

David Motloch

Kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf si v nočním zápase s Calgary připsal důležitý milník nejen ve své kariéře v NHL, ale také v rámci týmové hiearchie Ducks. Jeho dvě rychlé branky na začátku utkání proti Flames sice Kačerům k zisku bodů nakonec nestačily, Getzlaf se tím ale osamostatnil na druhé příčce historického bodování Ducks, když na třetí místo odsunul bývalého skvělého útočníka Anaheimu Paula Kariyu.

Řízný útočník Ducks a kapitán v jedné osobě Ryan Getzlaf v noci překonal v bodování jiného skvělého Kačera Paula Kariyu. V zápase s Plameny mu k tomu stačily necelé tři minuty po úvodním vhazování, když už po 22 vteřinách překonával brankáře Räma po zásahu do špatné rozehrávky soupeře.

V ten moment si byli oba Kačeři v bodování zcela rovni, dlouho se ale o tento počin Ryan Getzlaf dělit nechtěl. Druhou branku totiž přidal již ve třetí minutě po dorážce volného puku do odkryté branky Flames. Rodák z kanadské Reginy má tak na svém kontě již 669 bodů v základní části, dalších 74 přidal v play-off. 

Jeden fakt však hovoří jasně pro Getzlafa. Ten totiž narozdíl od Kariyi zatím odehrál všechny zápasy NHL v jediném dresu, který nosí logo jeho milovaných Kačerů. Getzlaf je k tomu všemu stále ještě relativně mladý, vždyť mu ještě stále není ani 30 let, navíc se nepředpokládá, že by urostlý forvard měl v budoucnu měnit klubové barvy. V Anaheimu na něj zkrátka (ve společné dvojici s Perrym) spoléhají.

Pokud se tyto okolnosti naplní, nebude vůbec nemožné, aby se Ryan Getzlaf stal v budoucnu nejproduktivnějším Kačerem v historii. Kdo momentálně drží tuto pochodeň v Anaheimu asi není vůbec těžké uhádnout. Ano správně, prvenství v tomto ohledu drží finský blesk Teemu Selänne, na kterého nyní ztrácí 317 bodů.

Při jeho průměrné bodové produkci by svého někdejšího spoluhráče opravdu měl překonat. To jsou však zatím jen předpoklady a výpočty, uvidíme, jak to bude vypadat na ledě. Getzlaf by možná svůj historický milník v Ducks alespoň o zápas odložil, jelikož ani jeho dvě branky Anaheim nenakoply a Ducks prohráli 3:6 s Calgary, čímž si připsali již třetí porážku v řadě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.