bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gillies schytal za nevybíravý zákrok v AHL stop na 12 zápasů

14. října 2014, 16:25

David Motloch

Kanadský tvrďák Gillies se za mořem opět předvedl. Přestože už v NHL delší dobu nepůsobí, nechal na sebe tento útočník ve službách Adirondacku upozornit v zápase AHL. Nejedná se o první brutální zákrok tohoto hráče a v zámoří daleko více než kdy jindy vychází na povrch názory, že by zámořské soutěže měly podobné hráče trestat doživotní suspendací.

Nynější útočník Adirondacku Flames (farma Calgary) Trevor Gillies se v zápase s Rochesterem opravdu „ukázal“ a nevybíravým zákrokem na protihráče Williama Carriera vyfasoval od vedení ligy suspendaci na 12 zápasů. Bývalý hráč NHL, jenž působil většinu času jako bitkař v dresu New Yorku Islanders, má za sebou již podobných zkratů více a nejedná se o jeho první suspendaci.

V zápase proti Rochesteru tahal jeho tým za kratší konec a za stavu 1:5 začaly na obou stranách téct nervy. To byla situace jako stvořená pro Gilliese, který toho okamžitě využil, zapojil se do bitky a již ležícího soupeře Carriera poslal oběma rukama hlavou k ledu. Ostatně, podívejte se sami. 

Gillies se sice po zápase za svůj incident omluvil, jenže jeho slova začínají postrádat jakýkoliv význam. V jeho případě se totiž jedná již o třetí suspendaci. I předtím se jednalo o brutální fauly na soupeře. První suspendaci vyfasoval v roce 2011 v zápase s Pittsburghem, když protihráče Erica Tangradiho nejprve trefil loktem u mantinelu, aby ho pak evidentně otřeseného ještě „dodělal“. 

 Za tento zákrok dostal od vedení NHL devíti zápasovou stopku, a jak se z ní Gillies poučil? Následovně: Hned v prvním utkání po návratu na led se předvedl tímto způsobem proti útočníkovi Wild Calu Clutterbuckovi.

 Za mořem se ozývá stále více lidí, kteří by Gilliesovi nejradši udělili doživotní suspendaci a mezi mantinely ho neviděli už vůbec. Rodák z kanadského Cambridge má za sebou pouze 57 startů v NHL a ve 35 letech se do nejlepší soutěže světa již pravděpodobně nikdy nedostane. Hokej se od jeho začátku kariéry změnil a o bitkaře již v NHL nejeví nikdo zájem.

Nebyla by tak doživotní suspendace přeci jen namístě? Gilliesova kariéra se chýlí ke konci a za mořem už dostal více než jednu šanci na nápravu svého chování, pokaždé však bez výsledku. Pokud chtějí zámořské soutěže výrazně zredukovat počet svých zraněných hráčů, nabízí se možnost trestat podobné hokejisty doživotní suspendací jako rozumné řešení. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.