bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gionta oslavil tisící zápas vítězným gólem, Buffalo ale ztrácí naději na postup

28. března 2017, 18:00

Vojtěch Balon

Dnešní noc byla pro kapitána Buffala Sabres Briana Giontu výjimečná. Zkušený útočník totiž odehrál své tisící utkání v NHL a duel proti Floridě navíc rozhodl vítězným gólem. Sabres ale doplácejí na dobrou formu ostatních týmů ve spodní polovině tabulky Východní konference a do vyřazovacích bojů se nejspíš ani letos nepodívají.

Při předzápasové ceremonii obdržel Brian Gionta památeční stříbrnou hokejku, kterou nedávno převzal také Radim Vrbata, další čerstvý tisícovkař. Rodák z Rochesteru k ní však ještě přidal puk, se kterým vsítil vítězný gól utkání, které Buffalo nakonec zvládlo poměrem 4:2.

„Bylo to hodně emotivní, za což vděčím svým spoluhráčům a celé organizaci. Jsem rád, že tento moment se mnou mohla sdílet i moje rodina,“ zářil radostí Gionta. „Byla to jeho noc, navíc vstřelil důležitý gól,“ dodal jeho spoluhráč Marcus Foligno.

Buffalo vyhrálo čtvrtý zápas z posledních pěti, v poslední době se ale podobně daří i přímým konkurentům Sabres. Svěřenci Dana Bylsmy jsou tak navzdory dobré formě ve Východní konferenci třetí od konce a na postup do play-off ztrácejí už osm bodů.

Sabres jdou už dnes v noci znovu do akce, hodinu po půlnoci se představí na ledě rozjetého Columbusu. Jakým způsobem načne osmatřicetiletý veterán svou druhou tisícovku zápasů v NHL?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.